Ilse Nobel nieuwe CEO Geldvoorelkaar.nl

Ilse Nobel nieuwe CEO Geldvoorelkaar.nl

Sinds 9 mei is Ilse Nobel de nieuwe CEO van crowdfunding-platform Geldvoorelkaar.nl. Edwin Adams, medeoprichter en tot dat moment algemeen directeur van het platform, doet een stapje terug. Wel zal hij als aandeelhouder betrokken blijven bij Geldvoorelkaar.nl. Investeerders.nl ging met beiden in gesprek over deze wisseling.

Eerder deze maand constateerde Investeerders.nl nog dat het qua crowdfunding-investeerders nogal een mannenwereld is. Op bestuurlijk niveau is dat helaas niet minder. We waren daarom blij verrast toen we een dame zagen als nieuwe CEO. In gesprek met Investeerders.nl laat Adams weten dat hij al langer het gevoel had dat het misschien tijd was om het stokje over te dragen.

‘Organisatie is in een nieuwe fase beland’

Geldvoorelkaar.nl is ontstaan in 2010, met de eerste projecten in 2011. De eerste jaren was het pionieren. Maar met meer dan 411 miljoen euro aan gerealiseerde financieringen en een team van ruim 35 mensen is de organisatie klaar voor de volgende fase. “Ik ben van mening dat na ruim 12 jaar het goed is om een nieuwe directie aan te stellen, die met een frisse blik naar de toekomst van de organisatie en markt kijkt” geeft Adams aan bij ons bezoek.

Markt is nog altijd sterk in ontwikkeling.

Nog altijd is crowdfunding sterk in ontwikkeling en de financiële markt is verre van rustig, maar Adams denkt dat het team daar voldoende op voorbereid is. Bovendien is hij van mening dat de huidige ontwikkelingen veel kansen brengen voor de toekomstige groei. “Centrale banken verhogen de rentes en dat heeft invloed op de acceptatie of rente van bancaire financieringen. Dat maakt crowdfunding, waarbij het geld vanuit investeerders komt, juist aantrekkelijker.”

‘Nieuwe directeur komt van buitenaf’

Toen de invloed van corona in 2021 in de markt onder controle was, ging Adams actief op zoek naar zijn opvolger. Ilse Nobel kwam daarbij als de best geschikte kandidaat uit de selectie. Rond die periode liepen er ook fusiegesprekken tussen Geldvoorelkaar.nl en AndersFinancieren, maar dat staat los van de keuze voor Nobel als nieuwe CEO.

“Ik kom uit de factoringwereld en heb verschillende functies bekleed in de financiële wereld. Hierdoor heb ik een groot netwerk opgebouwd en ben ik bekend met de mkb-financieringsmarkt en de behoefte van de investeerders”, vertelt de kersverse directeur.

Fusie met AndersFinancieren biedt veel kansen.

“Crowdfunding had al langer mijn interesse”, vervolgt Nobel. Geldvoorelkaar.nl was al een bekende naam voor de nieuwe CEO. Ook heeft ze verschillende overnames van dichtbij meegemaakt en de fusie met AndersFinancieren, die nu in een afrondende fase zit, biedt volgens haar veel kansen en synergievoordelen. Net als de nieuwe AFM-regelgeving, die ook mogelijkheden met zich meebrengt.

‘Platform nationaal en internationaal uitbouwen’

De markt en Geldvoorelkaar.nl zijn dus klaar voor de volgende groeispurt. Om die te realiseren lopen er al verschillende gesprekken met (institutionele) investeerders en zakenpartners. “Mijn ambitie is om het platform verder uit te bouwen, nationaal en mogelijk in de toekomst ook  internationaal”, zegt Nobel, die vorige week maandag is gestart.

De komende periode benut ze om eerst de organisatie goed te leren kennen. “Hierbij staan de gesprekken met medewerkers centraal, aangezien zij samen met Adams verantwoordelijk zijn geweest voor het succes van het bedrijf.”

Edwin Adams draagt het stokje over aan Ilse Nobel

Dirkjan

Dirkjan

Eigenaar van Eurolutions en zelf actief als business angel en belegger in vastgoed, aandelen en crowdfundingprojecten.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten