Geldvoorelkaar haalt mijlpaal 300.000 investeringen

Geldvoorelkaar haalt mijlpaal 300.000 investeringen

Het crowdfunding-platform Geldvoorelkaar heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Inmiddels zijn er meer dan 300.000 investeringen gedaan via het platform. Hiermee werden in totaal zo’n 1870 projecten gefinancierd.

“Toen Geldvoorelkaar ontstond in 2011 waren we het eerste crowdfunding-platform in Nederland. Sindsdien zijn we blijven groeien. Vorige week behaalden we de mijlpaal van 300.000 investeringen, wat betekent dat er in totaal 293 miljoen is gefinancierd via het platform”, aldus Edwin Adams, directeur en medeoprichter van Geldvoorelkaar.

Meer dan 10 miljoen uitbetalingen

bloemen uitreiken
Steven Embregts krijgt bloemen van Edwin Adams.

Het bedrijf heeft nu meer dan 10 miljoen uitbetalingen aan investeerders heeft gedaan. In totaal is er zo’n 200 miljoen euro uitbetaald aan investeerders, waarvan ongeveer 32 miljoen euro aan rente. Het gemiddeld netto rendement van de portefeuille bedraagt daarmee 4,27% per jaar.

“De 300.000-ste investering werd gedaan door Steven Embregts, die we gefeliciteerd hebben met een bos bloemen. We willen namelijk ook alle investeerders bedanken voor het vertrouwen in Geldvoorelkaar.”

Beste crowdfunding-platform van 2020

Naast de 300.000-ste investering had Geldvoorelkaar afgelopen week nog iets anders te vieren. Het bedrijf nam namelijk de Gouden Stier in ontvangst. “We zijn door een deskundige jury en beleggers zelf gekozen als beste crowdfunding-platform van 2020. Deze prestaties tonen wel aan dat er veel vertrouwen is in Geldvoorelkaar.” Het bedrijf wil de komende tijd blijven groeien en verwacht begin november over een portefeuille boven de 300 miljoen euro te beschikken.

Pleuni

Pleuni

Pleuni Jacobs werkt sinds eind 2019 voor Investeerders.nl, waar ze zich vooral bezighoudt met nieuws- en achtergrondartikelen.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten