Innovatiefonds Noord-Holland opgericht

Innovatiefonds Noord-Holland opgericht

Ondernemers uit Noord-Holland die graag willen innoveren, maar daarvoor investeerders nodig hebben, kunnen voortaan een beroep doen op het Innovatiefonds Noord-Holland. Dit fonds is opgezet door de provincie en de holdingbedrijven van de UvA, het AMC, de HvA en Sanquin.

Ondernemers uit het mkb en startups die ontstaan uit de hierboven genoemde kennisinstellingen kunnen een lening krijgen voor de ontwikkeling van een duurzaam en innovatief product of proces. Hiervoor is in totaal 21 miljoen euro beschikbaar gesteld. In de eerste fase is er zo’n twaalf miljoen beschikbaar, waarvan de EU vijf miljoen aan bijdraagt en in totaal draagt de provincie Noord-Holland acht miljoen euro bij.

Lening tijdens proof-of-conceptfase

Het Innovatiefonds Noord-Holland verstrekt leningen tijdens de zogenoemde proof-of-conceptfase van een nieuw te ontwikkelen product of proces. Ondernemers hebben dan een idee op papier uitgewerkt, maar moeten het eerst nog in de praktijk testen voordat het definitief op de markt gebracht kan worden. Hiervoor wordt vaak een prototype gebouwd.

Ondernemers helpen met product op markt brengen

In deze vroege fase zijn financierders vaak huiverig om geld te investeren. Om toch die ondernemers de mogelijkheid te bieden hun innovatieve creatie tot wasdom te laten brengen, heeft de provincie Noord-Holland het fonds opgericht. Eerder werkten UvA Ventures Holding BV, AMC Ventures Holding BV en HvA Ventures Holding BV al mee aan het fonds en sinds kort is ook Sanquin Innovatie BV erbij betrokken.

“We zijn een kennisinstelling op het gebied van bloed en zien het als onze maatschappelijke taak om innovaties in de gezondheidszorg te stimuleren. Dit fonds kan ondernemers ondersteunen in een hele belangrijke fase van hun productontwikkeling”, aldus Dirk Jan van den Berg.

Lening tussen 50.000 en 300.000 euro

Geïnteresseerde ondernemers kunnen via de website van Innovatiefonds Noord-Holland achterhalen of hun project in aanmerking komt voor een lening. Die varieert tussen de 50.000 en 300.000 euro.

Gerelateerde berichten