ROM InWest verstrekt eerste financiering

ROM InWest verstrekt eerste financiering

Het eind vorig jaar gelanceerde ROM InWest verstrekte eerder deze week haar eerste financiering. De regionale ontwikkelingsmaatschappij van Noord-Holland leidde een investeringsronde van 2,7 miljoen euro voor Quicargo, een logistieke dienstverlener. ROM InWest investeerde 1,15 miljoen euro, het resterende bedrag kwam van huidige aandeelhouders.

ROM InWest helpt ondernemers bij het versterken van de regionale economie. Daarnaast zet de ontwikkelingsmaatschappij zich in voor een versnelling van de energietransitie en de transitie naar een circulaire economie. De investering in Quicargo, die de transportsector duurzamer en transparanter wil maken, past hier goed bij.

Focus op innovatie, circulariteit en energietransitie

De logistieke sector is één van de meest vervuilende industrieën. Om de efficiëntie te vergroten en het milieu minder te belasten, ontwikkelde Quicargo een platform om verladers en vervoerders met elkaar te verbinden. “Op basis van honderden verschillende datapunten vinden we de beste match en kunnen we ongebruikte capaciteit invullen”, zegt Avishai Trabelsi van Quicargo.

Algemeen directeur Janet Nieboer van ROM InWest: “We zijn blij dat we Quicargo kunnen ondersteunen met de investering en ons brede netwerk van experts. Quicargo heeft innovatief en ondernemend vermogen. En met haar duurzame doelstellingen sluit het aan bij de ambities van ROM InWest als accelerator van innovatie, circulariteit en energietransitie in Noord-Holland.”

Beschikbaar fondskapitaal van 160 miljoen euro

In totaal heeft ROM InWest een beschikbaar kapitaal van zo’n 160 miljoen euro. Dit vermogen is onderverdeeld in twee fondsen. Een fonds van zestig miljoen euro gericht op innovatief MKB en een transitiefonds van honderd miljoen euro. Het laatste fonds is bedoeld voor investeringen in de energietransitie en de circulaire economie.

Linda

Linda

Linda werkt sinds 2015 bij Zietuwel, het bedrijf achter investeerders.nl. Hier houdt ze zich hoofdzakelijk bezig met interviews, events en achtergrondartikelen.

Bekijk alle berichten van Linda

Gerelateerde berichten