Investeerders.nl
menu

Michel Perridon: ‘Je kunt straks voor relatief weinig instappen’

Michel Perridon: ‘Je kunt straks voor relatief weinig instappen’

Michel Perridon is de oprichter van elektronicabedrijf Trust en was één van de investeerders in het programma Dragons’ Den. Hij zegt het belangrijk te vinden dat een ondernemer niet alleen potentie heeft, maar ook charme. En dat die het idee kan uitvoeren met bezieling. “De vent, of de vrouw natuurlijk, maakt de tent.”

Van half april tot en met eind mei was Michel Perridon wekelijks te zien bij NPO 1 in het programma Dragons’ Den. Hierin was hij één van de vermogende dragons die in totaal voor ruim 4,5 miljoen investeerden in beginnende ondernemers met potentie.

Michel Perridon is bekend van Trust

Michel Perridon is vooral bekend van Trust, het elektronicabedrijf dat hij in 1983 oprichtte. Hij verkocht het in 2018 aan investeringsbedrijf Egeria voor een onbekend bedrag, al hebben schattingen het over 200 miljoen euro. Vaststaat in ieder geval dat Michel als een vermogend man door het leven gaat.

Zelf hoopte Michel nog even dat zijn zoon Trust wilde overnemen, maar dat liep anders. “Ik ben gek op familiebedrijven, dat is naar mijn mening de basis van de economie. Ook in de huidige crisis zal je zien dat dit juist de bedrijven zijn die de coronacrisis gaan overleven.”

Ik ben gek op familiebedrijven, zij zijn de basis van de economie en overleven de coronacrisis.

In een interview met Analyse Nederland schijnt Michel zijn licht op kwesties als in welke ondernemers hij zou investeren, waarom hij scale-ups boven startups verkiest en waar nu de kansen liggen voor investeerders.

‘Ik heb het ook weleens mis’

Of hij in iemand investeert, hangt volgens de ‘Dragon’ af of iemand charme heeft, of diegene zijn of haar idee kan uitvoeren met bezieling en of de ondernemer potentie heeft. “De vent, of vrouw natuurlijk, maakt de tent. Ik heb het ook weleens mis, maar mensen die nadenken en bereid zijn om bijvoorbeeld achttien uur per dag te knallen voor hun bedrijf zijn de mensen waarin je moet investeren.”

Hij vindt ook dat iemand bereid moet zijn om juist in het begin zo goedkoop mogelijk te leven. Want op deze manier kun je als ondernemer de eventuele behaalde winst weer terug in het bedrijf stoppen.

Je moet investeren in mensen die bereid zijn om 18 uur per dag te knallen.

‘Scale-ups hebben meer potentie dan startups’

Het inspireert Michel enorm om te investeren in ondernemers. Naar aanleiding van het programma Dragons’ Den is de Trust-oprichter Dragon Investments begonnen. “Hierin breng ik de ondernemers onder waarin ik investeer. Maar ik kies wel voor de scale-ups om in te investeren, niet de startups. Scale-ups hebben veel meer potentie om succesvol te worden.”

Met de coronacrisis in alle lagen van onze maatschappij, zijn het ook voor investeerders spannende tijden. Maar Michel ziet mogelijkheden. “De kansen worden nu bepaald door de overheid. Toch moet je als investeerder kijken naar de situatie na corona. Er zullen kansen komen doordat de markt verandert. Je kunt straks voor relatief weinig met je geld instappen, door bedrijven te redden of over te nemen.”

Je kunt straks voor relatief weinig instappen door een overname.

‘Bij Coolblue staat de kerstboom elke dag in de gang’

Zo ziet hij tal van mogelijkheden in de wereld van videobellen en die van ecommerce. “Je ziet dat men nu ontzettend veel gebruikmaakt van videobellen en voor de online verkoop is het nu elke dag kerst. Volgens mij staat bij Coolblue de kerstboom nu elke dag in de gang. Daarin kun je goede investeringen maken op dit moment.”

Reacties