Collin

OHV vergroot belang in Voordegroei

OHV vergroot belang in Voordegroei

Vermogensbeheerder OHV heeft haar belang in crowdfundingplatform Voordegroei uitgebreid. Het heeft nu een aandeel van 50 procent. Door de samenwerking wordt de pool van investeerders voor Voordegroei flink vergroot.

Met het uitbreiden van het belang in Voordegroei stapt OHV nadrukkelijk in de markt voor mkb-leningen, een die momenteel zo’n 170 miljard euro waard is en waarvan de vermogensbeheerder verwacht dat die de komende jaren stevig blijft doorgroeien.

Uitbreiding van pool van investeerders

Voor crowdfundingplatform Voordegroei betekent de samenwerking een uitbreiding van de pool van investeerders. “Hierdoor kunnen we meer leningen aan Nederlandse mkb’ers verstrekken die daarmee ruimte krijgen om hun groeiambities te verwezenlijken”, aldus managing partner Vera van Kesteren.

Via Voordegroei, dat vier jaar geleden werd gelanceerd, kunnen zowel professionele als particuliere investeerders leningen verstrekken aan groeien bedrijven die al bewezen hebben succesvol te zijn. Volgens Van Kesteren zoekt haar platform financieringsmogelijkheden die passen bij de behoeftes van bedrijven. En als het bedrijf beter presteert dan verwacht, dan bestaat er de mogelijkheid om vervroegd af te lossen. “Traditionele partijen zijn hier minder toe in staat.”

MKB kijkt steeds vaker naar alternatieve financiering

OHV heeft een uitgebreid netwerk van institutionele investeerders, waarvan een aantal al hebben aangegeven ook interesse te hebben in het verstrekken van leningen aan mkb’s in Nederland. Volgens OHV’s managing partner Erik Bakker trekken kleine en middelgrote bedrijven steeds vaker naar alternatieve financierders. Hij ziet mkb-leningen als een waardevolle toevoeging aan de dienstverlening van OHV.

Mix tussen geld van institutionele en particuliere investeerders

Met de samenwerking ontstaat een hybride financiering tussen vermogen uit institutionele fondsen en geld afkomstig van particuliere investeerders. “Wij zijn met OHV al meer dan 80 jaar actief op de kapitaalmarkt”, aldus Bakker. “Die ervaring zetten we nu ook in voor Voordegroei, onder meer voor het verrichten van financiĆ«le analyses bij de selectie van groeibedrijven. Door het bundelen van krachten wordt de kwaliteit van onze dienstverlening verder verstrekt.”

Gerelateerde berichten