Collin

New10 introduceert Zakelijk Krediet

New10 introduceert Zakelijk Krediet

New10, het online leenplatform uit de koker van ABN Amro, heeft een nieuw product toegevoegd aan haar dienstverlening. Met Zakelijk Krediet wil New10 ondernemers helpen die op korte termijn kapitaal nodig hebben. De rente is volgens het platform vergelijkbaar met die van de bank.

New10 werd in september 2017 in het leven geroepen door ABN Amro. De speler stortte zich volledig op het online verstrekken van leningen, maar na tweeënhalf jaar komt daar nu ook zakelijke krediet bij.

Toegang tot financiering blijft moeilijk

Dat het deze stap maakt is volgens commercieel directeur Mark Schröder niet meer dan logisch, aangezien toegang tot financiering moeilijk blijft voor ondernemers in het mkb. “Vrijwel elke ondernemer maakt het wel eens mee dat hij een flinke rekening moet betalen terwijl hij nog wacht op een betaling van een klant. Of een winkelier die snel een voorraad moet aanvullen voor een grote bestelling, maar net niet over voldoende liquide middelen beschikt”, zo geeft hij als voorbeelden.

‘Meeste ondernemers kunnen niet zo lang wachten op lening’

Een lening afsluiten lukt in zo’n situatie niet altijd. Ook omdat het soms nogal wat tijd in beslag kan nemen. “En de meeste ondernemers kunnen zich niet veroorloven zo lang te wachten. Met de introductie van Zakelijk Krediet bieden wij een oplossing waaraan zij op dat moment het meest behoefte hebben: gemak en eenvoud in combinatie met een maximale controle”, aldus Schröder.

Zakelijk krediet New10

Een zakelijk krediet via New10 begint vanaf 5.000 euro en loopt op tot 250.000 euro. De kredieten worden afgesloten tegen een rente die tussen de 6 en 9 procent ligt. Ondernemers betalen alleen rente als het krediet ook daadwerkelijk wordt gebruikt. Er is een looptijd van één jaar en elk jaar wordt verlening opnieuw beoordeeld op basis van dezelfde criteria als tijdens de aanvraag.

Een zakelijke lening heeft bij New10 een rente tussen de 2,7 en 8,9 procent en een looptijd van minimaal drie maanden en maximaal vijf jaar. Ondernemers kunnen via hen tussen de 20.000 en 1 miljoen euro lenen.

Gerelateerde berichten