ABN Amro lanceert leningverstrekker New10

ABN Amro lanceert leningverstrekker New10

ABN Amro heeft vandaag New10 gelanceerd, een startup die leningen verstrekt tussen de twintigduizend en een miljoen euro. De geldverstrekker richt zich op het midden- en kleinbedrijf, en dan vooral de mkb’ers die het liefst zonder hulp alles online regelen.

Dat zegt eindverantwoordelijke Mark Schröder vandaag tegen Emerce. Volgens hem wil een derde van de mkb’ers alles zelf online regelen, van de aanvraag van een lening tot de daadwerkelijke ondertekening van het contract. En die doelgroep wil de ABN Amro nu bereiken met New10.

Een compleet nieuwe markt boort New10 hiermee niet aan, want in Nederland kennen we ook dergelijke spelers als Spotcap en Lendico die zich specifiek op het mkb richten. Maar volgens Schröder is er in deze markt nog volop ruimte voor een nieuwe speler. Te meer omdat veel mkb’ers nog steeds gewoon naar de bank gaan.

Binnen 15 minuten uitsluitsel over lening

“Wij zijn anders omdat de ondernemer binnen vijftien minuten weet of hij bij ons zakelijk geld lenen kan en tegen welke voorwaarden. Alles gaat volledig online. Het geld kan binnen twee werkdagen op iemands rekening staan”, aldus Schröder. “We geven leningen met en zonder assets eronder, dus voor investeringen in zaken als machines en inventaris maar ook in marketingplannen.” New10 rekent tussen de 3,3% en 8% rente voor een krediet, afhankelijk van het risico.

‘In 2020 duizenden klanten voor New10’

De bank achter de startup hoopt dat New10 volgend jaar enkele honderden klanten heeft en in 2020 duizenden. Die moeten komen uit de naar schatting 325.000 midden- en kleinbedrijven die ons land momenteel telt en waarvan 83 procent bestaat uit ondernemingen met tussen de twee en negen werknemers.

Gerelateerde berichten