Seedrs deelt eerste cijfers van secundaire markt

Seedrs deelt eerste cijfers van secundaire markt

Het Britse equity-crowdfundingplatform Seedrs heeft de eerste cijfers gedeeld, nadat het een week actief was met haar eigen secondary market. Via dit platform is het mogelijk om crowdfunding-aandelen te verhandelen. Vóór de lancering had het al 213 transacties afgerond van 129 verschillende bedrijven.

Eerder had Seedrs al 2,5 miljoen aandelen met een totale waarde van 728 duizend pond overgedragen van 148 verkopers naar andere kopers. “Maar de secundaire markt heeft deze mogelijkheid naar een nieuw niveau getild en de mogelijke kansen die ons maandelijkse trading window biedt voor kopers, verkopers en ondernemers, maakt deze ontwikkeling ongelooflijk spannend”, zo zegt Thomas Davies, Chief Investment Officer bij Seedrs.

Blij met succes van eerste trading window

Hij benadrukt dat het een uitdaging blijft om secundaire markten succesvol te opereren en dat ze bij Seedrs zeer bewust van zijn hun verplichting om investeerders de best mogelijke ervaring te bieden. “Maar we zijn uiteraard blij met het succes van ons eerste trading window en we zullen onszelf blijven verbeteren terwijl we op weg zijn naar ons volgende transfer window in juli.”

Seedrs heeft nu enkele cijfers naar buiten gebracht en daar zijn we zelf gematigd positief over. Slechts 138 personen boden hun aandelen aan, maar daarvan zijn er nu nog maar 57 verkocht. In de eerste transfer window waren aandelen beschikbaar van bedrijven als Veeqo, Swogo, Adludio, SuperCarers en Blow. De prijs werd vooraf vastgesteld door Seedrs.

9,5 keer rendement op investering

Het equity-crowdfundingplatform schermt ook met een aantal voorbeelden van investeerders die 7,5 of 9,5 keer rendement op hun investering zouden hebben gehaald. Maar het gaat hier dan wel om winstbedragen van 600 of 643 pond, dus schiet ook nog niet erg op. Toch blijft het interessant om dit in de gaten te houden, helemaal als de volumes gaan toenemen.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten