Seedrs haalt mijlpaal van €2 miljard

Seedrs haalt mijlpaal van €2 miljard

Het Engelse equity-crowdfundingplatform Seedrs heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. In totaal is er 2 miljard euro verhandeld via het platform. Hiermee werden zo’n 1.722 projecten gefinancierd.

In december schreven we nog dat Seedrs gekocht werd door Republic, een Amerikaans investeringsplatform voor startups. Deze week is Seedrs 10 jaar oud en het bekende equity-crowdfundingplatform liet daarnaast weten dat het in totaal meer dan 2 miljard euro heeft verhandeld.

€1 miljard euro in 2020

In 2020 bereikte het platform de mijlpaal van 1 miljard euro. Dit betekent dat het in de afgelopen 2 jaar hard gegroeid is, aangezien daarin weer 1 miljard verhandeld is. In de 10 jaar dat het platform bestaat zijn er in totaal 1.722 projecten gepubliceerd.

‘De secondary market heeft 50.000 transacties gefaciliteerd’

In 2017 lanceerde het platform de dienst secondary market. Naar eigen zeggen groeit de dienst snel. Sinds de lancering heeft het platform 50.000 transacties gefaciliteerd, die samen 24.8 miljoen euro waard zijn. Daarnaast zijn er meer dan 700 bedrijven via deze dienst verhandeld. Naar eigen zeggen worden er momenteel meer dan 200 bedrijven per maand verhandeld.

€1 miljoen binnen 20 minuten

Vorig jaar opende het platform nog een afgeschermde dealroom voor vermogende en ervaren investeerders. Daarnaast lanceerde het ook nieuwe soorten investeringen. Investeerders kregen bijvoorbeeld toegang tot venture capital-fondsen. Volgens Seedrs haalden deze fondsen 1 miljoen euro op binnen 20 minuten.

‘Dit is een revolutionaire tijd voor Seedrs.’

“De afgelopen jaren waren erg opwindend voor ons platform. Onze resultaten valideren al het harde werk. Daarnaast was de aankondiging van de overname van Seedrs door Republic ook een groot event dit jaar. Met de overname werd een echt wereldwijd particulier investeringsplatform gebouwd. Dit is een revolutionaire tijd voor Seedrs en ik kan niet wachten op ons volgende hoofdstuk”, aldus CEO Jeff Kelisky.

Pleuni

Pleuni

Pleuni Jacobs werkt sinds eind 2019 voor Investeerders.nl, waar ze zich vooral bezighoudt met nieuws- en achtergrondartikelen.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten