menu
Lendahand

100 miljoen euro gefinancierd via Geldvoorelkaar

Geldvoorelkaar zegt het eerste crowdfundingplatform in Nederland te zijn dat meer dan 100 miljoen euro heeft gefinancierd. De mijlpaal werd gehaald dankzij duizenden investeerders die gezamenlijk meer dan honderdduizend investeringen deden.

Geldvoorelkaar maakte het heugelijke nieuws vorige maand bekend, waarin het gelijk alle investeerders, ondernemers en intermediairs die het mogelijk maakte, bedankte. Sinds de lancering in 2011 werden via het Nederlandse crowdfundingplatform 1.139 projecten gefinancierd voor particulieren en ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf.

Tezamen werd er zo dus meer dan 100 miljoen euro opgehaald. Dit werd gedaan door duizenden investeerders die gezamenlijk 122.000 investeringen deden. Een simpel rekensommetje laat zien dat een project op Geldvoorelkaar.nl gemiddeld iets minder dan 88.000 euro wist op te halen en dat er per project 107 investeringen werden gedaan. Een gemiddelde investering was 819 euro waard.

‘Crowdfunding geeft Nederlandse economie een boost’

“Met al die investeringen is een belangrijke bijdrage geleverd aan de groei van MKB Nederland en het creëren van werkgelegenheid. Gezamenlijk geven we met crowdfunding de Nederlandse economie een boost”, aldus Geldvoorelkaar. Het ziet steeds meer MKB-ondernemers uit verschillende sectoren via hun platform financiering zoeken.

Volgens het crowdfundingplatform vorm de mijlpaal een belangrijk steuntje in de rug bij het waarmaken van haar ambities: “Onze focus voor 2017 ligt op het bieden van maatwerkoplossingen aan MKB-ondernemers, transparantie inzake rendement en het continu blijven bieden van aantrekkelijke proposities aan onze investeerders.”

Tags

Reacties