ABN Amro investeert in CrossLend

ABN Amro investeert in CrossLend

ABN Amro is in CrossLend gestapt. De bank steekt samen met durfinvesteerder Earlybird en online bank Solaris 14 miljoen euro in het Duitse groeibedrijf. CrossLend opereert een online marktplaats voor de aan- en verkoop van kleine leningen.

Via het platform van CrossLend worden tal van (kleine) leningen aan consumenten, zoals hypotheken, studentenleningen en mkb-krediet, verkocht en aangekocht. Dit zijn vaak leningen die niet of moeilijk zijn te verhandelen, maar volgens het Duitse bedrijf moet dit via hun platform geen probleem zijn. Via CrossLend kan tussen de 1500 en 30.000 euro geleend worden.

Efficiënter, transparanter en winstgevender

“Wij zijn er bijzonder trots op dat Earlybird, ABN Amro en SolarisBank onderdeel zijn geworden van ons bestaande investeerdersbestand. We werken nu samen met precies de investeerders die we nodig hebben om ons bedrijf verder te laten groeien. We blijven bezig om het wereldwijde ecosysteem van leningen efficiënter, transparanter en winstgevender te maken”, aldus ceo Oliver Schimek.

Tokens en blockchain

CrossLend is getransformeerd van het digitale-investeringsbankmodel naar een volwaardig platform om leningen te verhandelen. Het platform wil de schuldpapieren vertokeniseren en daarom ook blockchain-technologie implementeren, zodat het hele proces niet alleen transparanter wordt, maar ook efficiënter. “Wereldwijd zullen leners, of het nu mkb’s zijn of consumenten, profiteren nu de markten meer liquide worden”, aldus Earlybird-partner Christian Nagel. “Miljarden euro’s aan extra kapitaal voor mkb-financiering kunnen worden losgelaten, een oplossing voor één van de grote wereldwijde problemen op de financiële markt.”

Investering vanuit Digital Impact Fund

ABN Amro investeert in CrossLend via haar Digital Impact Fund. Hoeveel de bank zelf in het platform steekt is niet bekend, al doet het Digital Impact Fund doorgaans investeringen tussen de één en vijf miljoen euro.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten