Bits of Stock haalt €4 miljoen op

Bits of Stock haalt €4 miljoen op

Financiële startup Bits of Stock heeft ruim 4 miljoen euro startkapitaal opgehaald. Daarmee wil het platform, dat stukjes aandelen verhandelt, het team en aanbod verder uitbreiden. Eerder stapten Bux en Trade Republic al in de fractionele beleggingsmarkt.

Het van oorsprong Amerikaanse Bits of Stock is in 2018 opgericht en heeft vestigingen in New York en Amsterdam. Gebruikers van de app krijgen tijdens het winkelen een deel van hun aankoopbedrag terug in de vorm van fractionele aandelen.

80 medewerkers en 200 merken

Met de 4,2 miljoen euro aan kapitaal wil Bits of Stock hun team verdubbelen naar zo’n 80 medewerkers. Ook wil het bedrijf ruim 200 nieuwe merken toevoegen. Op dit moment nemen 60 bedrijven deel aan de investeringsdienst, waaronder Apple, KFC, Adidas, Levi’s, Spotify en Netflix.

Op dit moment gebruiken 60 bedrijven de investeringsdienst.

Met Bits of Stock kunnen klanten tijdens het winkelen stukjes aandelen terugkrijgen van bedrijven. Gebruikers kunnen ook kiezen voor ‘Stock Rewards’ in de vorm van cryptocurrency.

‘Jonge mensen helpen beleggen’

“We zijn erg blij met de investering van Keen Venture Partners en Yellow Accelerator”, zegt CEO Arash Asady van Bits of Stock. “We zijn trots op het feit dat deze partijen de potentie van onze technologie zien om jonge mensen te helpen met beleggen.”

Daar voegt hij aan toe: “De financiering brengt ons een stap dichterbij het realiseren van de “Ownership Economy”, waarbij consumenten niet langer alleen participeren maar mede-eigenaar worden.”

Fractioneel beleggen in opkomst

Gebruikers geven in ruil voor aandelen maandelijks zo’n 100 dollar meer uit aan merken, blijkt uit onderzoek van NYU Stern Business School in opdracht van Bits of Stock. Daarmee zou het effectiever zijn dan reguliere loyaliteitsprogramma’s, aldus de fintech.

Onlangs stapten Bux en Trade Republic in de fractionele beleggingsmarkt.

Fractioneel beleggen is niet onomstreden. Bij stukjes aandelen is het juridisch lastig te zeggen in hoeverre je echt mede-eigenaar bent. Daarnaast zijn fractionele aandelen nog niet ingeburgerd op de Europese beurzen.

Toch is de beleggingsvorm in opkomst: onlangs stapten investeringsplatformen Bux Zero en Trade Republic al in deze markt. Fractionele aandelen zijn met name gericht op beleggers die met een beperkt bedrag in dure aandelen willen investeren.

Jasmijn

Jasmijn

Jasmijn schrijft allerhande nieuws- en achtergrondartikelen, het liefst over duurzaamheid en gelijke representatie in de financiële sector.

Bekijk alle berichten van Jasmijn

Gerelateerde berichten