Scalable Capital haalt 60 miljoen euro op

Scalable Capital haalt 60 miljoen euro op

De Europese online broker Scalable Capital heeft 60 miljoen euro opgehaald aan equity-financiering. Dit brengt de totale financiering van het bedrijf op 326 miljoen euro. Het bedrijf wil het nieuwe kapitaal gebruiken om verdere groei te realiseren.

Scalable Capital is een online broker waar gebruikers kunnen beleggen in aandelen, ETF’s, obligaties, grondstoffen en cryptovaluta’s. Het werd opgericht in 2014. Momenteel heeft het meer dan zeshonderdduizend klanten en beheert het 16 miljard euro aan vermogen van klanten.

‘In de afgelopen twee jaar is Scalable Capital gelanceerd in vijf landen.’

In 2021 haalde het bedrijf nog 165 miljoen euro op in een andere financieringsronde. Deze financiering werd gebruikt voor een internationale uitbreiding. In de afgelopen twee jaar lanceerde het platform namelijk in Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Nederland en Italië.

‘Financiering bewijst kracht platform’

Nu heeft Scalable Capital 60 miljoen euro aan equity-financiering ophaald in een series E-ronde. “De financiering is een bewijs van de kracht die investeerders zien in de activiteiten van Scalable Capital”, aldus Erik Podzuweit, medeoprichter en co-CEO. “Het schaalvergrotingspotentieel van een holistisch pan-Europees investeringsplatform dat iedereen in staat stelt om investeerder te worden is enorm. Met het verse geld zullen we ons richten op de verdere ontwikkeling van ons product en streven naar duurzame groei.”

‘We richten ons op verdere ontwikkeling van ons product.’

Het platform wil een toonaangevende aanbieder worden van eenvoudige en kosteneffectieve beleggingsoplossingen voor particuliere beleggers. Sinds dit jaar ontvangen gebruikers jaarlijks rendement tot 4 procent op niet-geïnvesteerd geld. Het heeft onlangs ook een nieuw product toegevoegd, genaamd Credit. Dit geeft gebruikers toegang tot gedekte leningen. Het bedrijf heeft nog niet aangekondigd wat de volgende stappen worden om groei te realiseren.

Pleuni

Pleuni

Pleuni Jacobs werkt sinds eind 2019 voor Investeerders.nl, waar ze zich vooral bezighoudt met nieuws- en achtergrondartikelen.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten