Bux stelt maandelijks tarief in

Bux stelt maandelijks tarief in

Online broker Bux heeft op 1 april de prijzen en tariefstructuur voor beleggers veranderd. Gebruikers betalen maandelijks 2,99 euro. Daarnaast biedt het platform nu 2,01 procent rente aan gebruikers over hun niet-geïnvesteerde geld.

De Nederlandse online broker bestaat sinds 2019. Gebruikers kunnen investeren in aandelen, ETF’s en een groot aantal crypto’s. Vanaf april is beleggen in grondstoffen ook mogelijk via het platform. Met het product Bux Spaarplan gebeuren de beleggingen automatisch, maar gebruikers kunnen ook handmatig investeren.

Geen commissie voor Spaarplan

Het platform voerde op 1 april wijzigingen door in de transactiekosten. Voor het Spaarplan betalen gebruikers van Bux Zero geen commissie meer. Zo wil het platform het voor gebruikers eenvoudiger maken om een vermogen op te bouwen.

‘We willen het minder aantrekkelijk maken om maar een klein bedrag in het platform te investeren.’

Daarnaast voerde het maandelijkse kosten in van 2,99 euro voor gebruikers. “We willen het minder aantrekkelijk maken voor klanten om maar een klein bedrag in het platform te investeren om er vervolgens niets mee te doen. Deze rekeningen kosten ons namelijk geld”, zo laat het platform weten.

Open direct een beleggingsrekening bij DEGIRO, marktleider in Nederland, of eToro.com met ruim 10 miljoen gebruikers en populair in heel Europa. Beleggen kent risico's. Je kunt inleg verliezen.

Nieuwe strategie

Het platform zet met deze wijzigingen een nieuwe strategie in, waarin het zich vooral richt op klanten tussen de 25 en 45 jaar oud met een hoge opleiding. Volgens Bux zijn dit investeerders die enkele duizenden euro’s op hun spaarrekening hebben staan.

‘We kunnen klanten een hoger rendement op de investering bieden.’

Bux wil het aantrekkelijker maken voor gebruikers om meer geld op hun account te zetten met een nieuwe rente van 2.01 procent. “Voor ons is dit positief omdat we zo een sterkere relatie met de klant opbouwen. Voor de klant is dit goed omdat we geloven dat we een hoger rendement op de investering kunnen bieden, mits de gebruiker een goede strategie heeft. Tegelijkertijd willen we beleggen betaalbaar houden met lage transactiekosten.”

Pleuni

Pleuni

Pleuni Jacobs werkt sinds eind 2019 voor Investeerders.nl, waar ze zich vooral bezighoudt met nieuws- en achtergrondartikelen.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten