Bitvavo meest populaire cypto broker

Bitvavo meest populaire cypto broker

Het Nederlandse cryptocurrency-platform Bitvavo wordt het vaakst gebruikt door Nederlandse cryptobezitters (48 procent). Gebruikers geven dit platform een 8.1, waardoor het hoger scoort dan andere crypto exchanges. Nederlandse exchanges blijken relatief vaker door Nederlandse vrouwen gebruikt te worden.

Er wordt regelmatig onderzoek gedaan naar beleggen in cryptovaluta. Onderzoek van Multiscope eerder dit jaar liet nog zien dat één op de zeven Nederlanders cryptocurrencies bezit. De marktonderzoeker publiceerde vandaag de nieuwste Cryptovaluta Monitor, waar het 4.071 Nederlanders voor ondervroeg.

48% van cryptobezitters gebruikt Bitvavo

Bijna de helft van de Nederlandse cryptobezitters (48 procent) gebruikt Bitvavo om cryptovaluta te kopen en te verkopen. Het internationale platform Binance staat op de tweede plaats met 27 procent. Coinbase (13 procent) en Bitcoin Meester (10 procent) staan op de derde en vierde plaats. Een kleine groep van de beleggers gebruikt ook Blox (9 procent).

Bitvavo kreeg de hoogste beoordeling van gebruikers, een 8,1.

In de beoordelingen van gebruikers staat Bitvavo ook op de eerste plaats met een 8,1. Hoewel Blox niet door een grote groep gebruikt wordt, scoort het wel hoog met een 7,6. Over het algemeen zijn vrouwen het meest positief over Coinbase, zij gaven het platform gemiddeld een 8,7. Mannen gaven de hoogste beoordelingen aan Bitvavo en Bitcoin Meester (beide platforms scoorden een 8,1).

Vrouwen kiezen voor Nederlandse exchanges

Het onderzoek laat nog meer verschillende voorkeuren van mannen en vrouwen zien. Mannen beleggen vaker via kleinere crypto brokers, zoals Kucoin (7 procent meer), BTC Direct (5 procent meer) en Kraken (4 procent meer). Coinbase en Binance werden ook vaker gebruikt door mannen (respectievelijk 15 en 9 procent meer).

Vrouwen kiezen vaker voor Bitcoin Meester en Blox.

Vrouwen hebben een voorkeur voor Nederlandse partijen, zij kiezen vaker Bitcoin Meester en Blox (respectievelijk 9 en 4 procent meer). Beleggers jonger dan 50 jaar kiezen vaker grotere exchanges, zoals Bitvavo en Binance.

Pleuni

Pleuni

Pleuni Jacobs werkt sinds eind 2019 voor Investeerders.nl, waar ze zich vooral bezighoudt met nieuws- en achtergrondartikelen.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten