Finst geeft Proof of Reserves vrij

Finst geeft Proof of Reserves vrij

Het Nederlandse platform Finst geeft vandaag een Proof of Reserves vrij. Door dit vrij te geven wil het platform een betrouwbaar inzicht in de reserves en veiligheid van een exchange geven aan investeerders.

Finst bestaat nu 8 maanden. De cryptocurrency broker lanceerde eerder dit jaar een nieuw product, Crypto Bundels, nadat het vier miljoen euro had opgehaald in een seedronde. Nu maakt het platform bekend dat het een Proof of Reserves (PoR) audit heeft laten uitvoeren. De PoR is vanaf nu in te zien.

Een PoR wordt door crypto-bedrijven gebruikt om te laten zien dat ze solvabel zijn. Het geeft aan dat de hoeveelheid tokens in de portefeuille van het platform wordt ondersteund door de benodigde hoeveelheid activa van investeerders.

Uitgebreid kader

Naar eigen zeggen heeft het platform als onderdeel van de audit een uitgebreid kader ontwikkeld. Hiermee geeft het transparantie over de structuur, operaties, activa, verplichtingen, zakelijke activiteiten en algemene veiligheid van het platform.

‘Finst heeft het beleid en de procedures om activa van klanten te beschermen.’

Volgens de audit heeft Finst onder andere het beleid en de procedures om de activa van klanten correct te beschermen. Daarnaast scheidt het de activa van klanten van de fondsen van Finst zelf. Ook kunnen klanten volledig over hun activa beschikken, met een maximale termijn van twee dagen.

‘Dit moet een standaardpraktijk worden’

“Crypto investeerders verdienen om te weten hoe goed ze beschermd worden, zeker in het licht van recente ineenstortingen van wereldwijde beurzen. We waren verrast om te zien dat geen enkel Nederlands cryptoplatform ooit een Proof of Reserves heeft vrijgegeven, en we geloven sterk dat dit een standaardpraktijk moet worden”, aldus CEO Julien Vallet. “We nodigen alle cryptoplatforms openlijk uit om zich bij ons aan te sluiten in het omarmen van dit belangrijke initiatief, zodat we gezamenlijk de transparantie en veiligheid van de hele industrie kunnen verbeteren.”

Pleuni

Pleuni

Pleuni Jacobs werkt sinds eind 2019 voor Investeerders.nl, waar ze zich vooral bezighoudt met nieuws- en achtergrondartikelen.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten