Binance stopt in Nederland

Binance stopt in Nederland

Cryptocurrency broker Binance maakt vandaag bekend dat het alle activiteiten in Nederland gaat stoppen. Het platform kon niet voldoen aan de regelgeving in ons land.

Binance is de grootste crypto-exchange ter wereld, gebaseerd op het dagelijkse handelsvolume van het platform. Het heeft meer dan 20 miljoen gebruikers en bestaat sinds 2017. Gebruikers kunnen maar liefst 500 verschillende munten op het platform verhandelen.

VASP-registratie niet gelukt

Naar eigen zeggen heeft het platform een registratieproces als Virtual Asset Service Provider (VASP) doorlopen bij de Nederlandse toezichthouder. Het platform voldeed niet aan de regelgeving en verkreeg de registratie daarom niet. Als gevolg daarvan stopt het platform binnenkort alle activiteiten in ons land.

Gebruikers kunnen hun activa overzetten naar andere platforms die in Nederland actief zijn.

Voor Nederlandse gebruikers zijn aankopen, transacties en stortingen niet langer mogelijk op het platform. Ze kunnen hun activa nu overzetten naar andere platforms die binnen Nederland actief zijn, zoals Bitvavo, Finst of Coinmerce. Coinmerce heeft nu een tijdelijke actie waarmee Binance-gebruikers makkelijk kunnen overstappen naar dit platform.

Veranderingen cryptocurrency-markt in Nederland

Vorige maand stopte het Nederlandse cryptocurrency-platform Litebit. De toenemende kosten voor compliance, verwachte daling van vergoedingen en het ontbreken van een gelijk speelveld waren te grote uitdagingen voor het platform. Met goedkeuring van de ACM mogen gebruikers hun cryptovaluta overzetten naar Bitvavo.

De Nederlandse crypto-markt is dus volop in beweging. In april haalde het nieuwe platform Finst nog vier miljoen euro op in een seedronde. Later die maand lanceerde het platform een nieuwe product, genaamd Crypto Bundels.

Pleuni

Pleuni

Pleuni Jacobs werkt sinds eind 2019 voor Investeerders.nl, waar ze zich vooral bezighoudt met nieuws- en achtergrondartikelen.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten