Finst haalt 4 miljoen euro op in seedronde

Finst haalt 4 miljoen euro op in seedronde

De Nederlandse cryptocurrency broker Finst heeft vier miljoen euro opgehaald in een seedronde. Met de kapitaalinjectie bereidt het bedrijf zich voor op een internationale uitbreiding. Ook lanceert het binnenkort een nieuwe investeringsoplossing.

De crypto broker is eerder dit jaar gelanceerd en werd opgericht door voormalige leden van DEGIRO. Naar eigen zeggen zijn de transactiekosten van Finst gemiddeld 82 procent lager dan die van andere grote brokers.

Ronde met bestaande en angel investeerders

Nu maakt het platform bekend dat het een seedronde heeft voltooid. De ronde werd geleid door het moederbedrijf van Deribit, een bekende crypto-derivatenbeurs. Zowel bestaande als angel investeerders namen deel aan de ronde.

Finst lanceert over een paar weken een nieuwe investeringsoplossing.

Met de financiering maakt Finst zich klaar voor een internationale expansie. Daarnaast lanceert het platform over een paar weken een nieuwe investeringsoplossing. De nieuwe oplossing moet de toegang tot de cryptomarkt vereenvoudigen.

Via eToro, een internationale broker, kun je naast aandelen en ETF's ook investeren in 70 crypto's. De crypto-exchange Bitvavo biedt 250 digitale valuta en een eenvoudige manier om crypto's te staken.

‘Overweldigende interesse’

“We zijn trots op de overweldigende interesse die we hebben ontvangen van zowel angel als institutionele investeerders, vooral gezien de huidige marktcondities”, aldus Julien Vallet, medeoprichter en CEO van Finst. “Onze missie wordt goed ontvangen door onze klanten en in de hele cryptogemeenschap.”

‘Het hebben van een grote crypto-derivatenbeurs als aandeelhouder brengt ons dichter bij het bereiken van onze ambitie.’

“Er is consensus dat Europa behoefte heeft aan een eersteklas crypto platform die zeer veilig is, volledig transparant en waarbij de belangen van de klanten voorop staan. Het hebben van een van ’s werelds grootste crypto-derivatenbeurzen als aandeelhouder brengt ons een stap dichter bij het bereiken van onze ambitie.”

Pleuni

Pleuni

Pleuni Jacobs werkt sinds eind 2019 voor Investeerders.nl, waar ze zich vooral bezighoudt met nieuws- en achtergrondartikelen.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten