Gemini verlaat Nederland

Gemini verlaat Nederland

De Amerikaanse crypto exchange Gemini is vanaf 17 november niet meer beschikbaar voor Nederlandse klanten. Het platform beschikt niet over de benodigde vergunningen. Gebruikers kunnen hun tegoeden overzetten naar Bitvavo.

Gemini is een Amerikaanse crypto broker die naast het verhandelen van cryptovaluta ook andere producten biedt, zoals derivaten, staking en NFT’s. Het werd opgericht in 2014 door Cameron en Tyler Winklevoss.

Geen vergunningen

Eerder dit jaar stopte Binance ook met alle activiteiten in ons land, doordat het niet kon voldoen aan de regelgeving. Nu moet Gemini, onder druk van De Nederlandse Bank, hetzelfde doen. Het platform beschikt namelijk niet over de vereiste vergunningen. Toch hoopt het bedrijf met de komende Europese MiCA wetgeving in de toekomst weer terug naar Nederland te komen.

‘Vanaf 17 november hebben klanten geen toegang meer tot hun account.’

Op 17 november verliezen Nederlandse klanten toegang tot hun account op Gemini. Voor die tijd moeten gebruikers hun tegoed uit het platform halen. Gemini raadt zelf klanten aan over te stappen naar Bitvavo. De Nederlandse crypto broker biedt gebruikers van Gemini een overstapservice.

Pleuni

Pleuni

Pleuni Jacobs werkt sinds eind 2019 voor Investeerders.nl, waar ze zich vooral bezighoudt met nieuws- en achtergrondartikelen.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten