Finst lanceert Crypto Bundels

Finst lanceert Crypto Bundels

Het Nederlandse platform Finst lanceert vandaag een nieuw product: Crypto Bundels. Door een bundel te kopen investeert de belegger gelijktijdig in meerdere cryptovaluta. Met het nieuwe product spreiden investeerders hun risico’s beter.

Eerder deze maand maakte de Nederlandse cryptocurrency broker Finst nog bekend dat het vier miljoen euro had opgehaald in een seedronde. Het platform gaf toen al aan dat er binnenkort een nieuwe investeringsoplossing zou komen. Deze oplossing moet de toegang tot de cryptomarkt vereenvoudigen.

Gespreid beleggen in crypto

Vandaag lanceert het platform Crypto Bundels. De bundels lijken op ETFs, waarmee beleggers een gespreide belegging kopen. Een ETF volgt een index, maar bij de Crypto Bundels is de investeerder eigenaar van de gekochte cryptoassets.

Het platform lanceert nu 7 verschillende Crypto Bundels.

Finst lanceert in eerste instantie 7 verschillende bundels. Een top 2, – 5, – 10 en – 25, gebaseerd op de huidige marktkapitalisatie. Daarnaast lanceert het bundels met een focus op bepaalde sectoren, zoals de DeFi Bundel voor de decentralized finance sector.

Nieuwe generatie investeerders aantrekken

Een andere optie is de Green Bundel, met een selectie van duurzame cryptoassets. “We merkten dat er veel interesse is om op een duurzame wijze te investeren in crypto. Met de Green Bundel geven we gehoor aan deze wens. We zijn er sterk van overtuigd dat Bundels een nieuwe generatie investeerders aantrekt en een van de populairste manieren van de crypto markt ontdekken wordt”, vertelt CEO Julien Vallet.

‘Tot nu toe was er geen dienst om passief te investeren in de cryptomarkt, terwijl er wel vraag naar is.’

De bundels herbalanceren elke maand automatisch, om in lijn te blijven met de marktbewegingen. Door de spreiding van de assets in de bundel krijgen beleggers een meer gediversifieerde portefeuille. “Tot nu toe was er geen dienst om passief te investeren in de cryptomarkt, terwijl uit ons onderzoek bleek dat er een duidelijke vraag is naar een dergelijke oplossing.”

‘Oplossing neemt drempel weg’

“Crypto Bundels zijn niet alleen toegankelijk en kostenefficiënt, ze helpen investeerders ook om tijd te besparen. Deze unieke oplossing neemt de drempel weg voor miljoenen investeerders en wij zijn trots om het voortouw te nemen in passief investeren in crypto.”

Pleuni

Pleuni

Pleuni Jacobs werkt sinds eind 2019 voor Investeerders.nl, waar ze zich vooral bezighoudt met nieuws- en achtergrondartikelen.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten