Bitvavo haalt mijlpaal 200 digitale valuta

Bitvavo haalt mijlpaal 200 digitale valuta

Het Nederlandse cryptocurrency-platform Bitvavo heeft afgelopen week vier nieuwe assets toegevoegd. Sindsdien verhandelt het platform 200 digitale valuta. Dit maakt het één van de grootste cryptocurrency-platforms in Europa.

De cryptocurrency broker Bitvavo komt uit Amsterdam en heeft ruim anderhalf miljoen gebruikers. In december vorig jaar bleek nog dat Nederlandse cryptobezitters het vaakst Bitvavo gebruiken. Het platform werd beoordeeld met een 8,1. Het scoorde daarmee hoger dan andere crypto exchanges.

‘Een van de grootste crypto exchanges in Europa’

Het platform maakt nu bekend dat het afgelopen week vier nieuwe cryptoassets heeft toegevoegd. Daarmee bereikt het de mijlpaal van 200 digitale valuta op het platform. Op basis van het tokenaanbod en handelsparen in euro’s is het nu één van de grootste crypto exchanges in Europa.

‘Bitvavo wil crypto toegankelijk maken.’

“Wij willen crypto toegankelijk maken. Om dit doel te realiseren, voegen we steeds nieuwe assets toe aan Bitvavo, en dit zullen we natuurlijk blijven doen. Daarbij bieden we onze gebruikers lage en transparante handelskosten, en hebben we meerdere beveiligingsfuncties zodat we de assets van onze gebruikers veilighouden”, aldus het platform in een blogpost.

Beoordeling nieuwe valuta

Naar eigen zeggen worden nieuwe en bestaande assets door een listing commissie beoordeeld. De commissie houdt rekening met de vraag en betrokkenheid van gebruikers, toewijding van de developers van de asset, het handelsvolume en de marktliquiditeit.

‘Nieuwe en bestaande assets worden door een commissie beoordeeld.’

Daarnaast neemt de commissie de contractveiligheid en stabiliteit mee in de beoordeling, net als eventueel bewijs van onethisch gedrag. “Op basis van deze factoren hebben we onlangs verschillende digitale valuta aan ons platform toegevoegd, zoals Worldcoin, Sui, dYdX, Optimism en memecoin Pepe.”

Pleuni

Pleuni

Pleuni Jacobs werkt sinds eind 2019 voor Investeerders.nl, waar ze zich vooral bezighoudt met nieuws- en achtergrondartikelen.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten