Bitvavo en Finst lanceren geautomatiseerd investeren

Bitvavo en Finst lanceren geautomatiseerd investeren

Cryptocurrency-platforms Bitvavo en Finst lanceren deze week functies waarmee gebruikers automatisch periodiek cryptovaluta kunnen kopen. Gebruikers kunnen via investeringsplannen de inleg spreiden, waardoor je de markt niet meer hoeft te timen. Handig, zeker gezien recente ontwikkelingen van de bitcoin.

Bitvavo is een cryptocurrency broker uit Amsterdam. Naar eigen zeggen heeft het ruim anderhalf miljoen gebruikers. Sinds september vorig jaar verhandelt het platform 200 digitale valuta. Het Nederlandse platform Finst lanceerde vorige maand crypto staking, waarmee gebruikers een passief inkomen genereren.

Ontwikkelingen bitcoin

Het handelen in cryptovaluta blijft populair. Dit is onder andere te zien aan de recente ontwikkelingen van cryptovaluta zoals de bitcoin. De koers van deze crypto sloot eind 2023 af met een waarde van 38.400 euro. Een stijging van 150 procent ten opzichte van de opening op 15.400 euro.

Bitcoin sloot het jaar 2023 af met een koers van €38.400.

Daarnaast zal de Amerikaanse toezichthouder, SEC, deze week uitsluitsel geven over de goedkeuring van bitcoin ETFs. Al elf grote Amerikaanse instellingen zijn van plan om een dergelijk ETF te lanceren. De grootste vermogensbeheerder zou zelfs al een startkapitaal van 2 miljard dollar klaar hebben staan. Wat dit voor invloed heeft op de koers, is lastig te voorspellen.

Aantal transacties stijgt hard

Vorige week vrijdag bereikte het dagvolume van solana bovendien 40 miljard dollar. Het aantal transacties per dag is gestegen van zo’n 20 miljoen per dag naar 50 miljoen per dag. Dat de twee Nederlandse crypto brokers het voor gebruikers makkelijker willen maken om te investeren in crypto is dus begrijpelijk.

Vast bedrag investeren in een periode

Beide platforms maken met hun nieuwe feature gebruik van de cost averaging methode. Dit houdt in dat gebruikers binnen een bepaalde periode een vast bedrag investeren. “Dit haalt de noodzaak om de markt te timen weg, omdat je investeringen spreidt en de aankoopprijs hierdoor middelt. Een ander voordeel van cost averaging is dat je niet in één keer een som geld hoeft te investeren, maar dit over een periode kunt spreiden”, aldus Bitvavo.

‘Vergeet FOMO en handelen uit emotie. Je hoeft niet alles in één keer te investeren, maar kunt het uitspreiden.’

Volgens Finst is geautomatiseerd investeren een goede manier om te voorkomen dat beleggers handelen uit emotie. “Veel particuliere beleggers hebben de neiging om te veel te handelen en vinden het moeilijk om zich op de lange termijn aan hun strategie te houden, wat uiteindelijk hun prestaties verslechtert. Met automatische aankopen en opnames kunnen ze hun beleggingen nu op de automatische piloot zetten, terwijl wij het zware werk voor hen doen zonder extra kosten”, vertelt Julien Vallet, CEO van Finst.

Pleuni

Pleuni

Pleuni Jacobs werkt sinds eind 2019 voor Investeerders.nl, waar ze zich vooral bezighoudt met nieuws- en achtergrondartikelen.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten