Bitvavo-review

9

(onze review)

Bitvavo heeft ruim anderhalf miljoen gebruikers, en is daarmee de grootste crypto exchange van Nederland. Deze crypto broker biedt meer dan 250 digitale valuta tegen lage transactiekosten en een eenvoudige manier om crypto te staken. In onze Bitvavo-review krijgt het een 9. Het is genoteerd bij de AFM.

Inhoud:

Let op: beleggen in cryptomunten als bitcoins brengt risico’s met zich mee. Je kunt je inleg (deels) verliezen.

Wat typeert Bitvavo?

Bitvavo reviewBinnen de handel van cryptovaluta is Bitvavo is het grootste platform. Niet alleen van Nederland, met 34 miljard euro boekte het in 2023 de hoogste cumulatieve eurovolumes. Mark Nuvelstijn, CEO van Bitvavo: “We zijn er trots op dat we de go-to-market zijn voor EUR-spotvolumes. In december 2023 had Bitvavo het grootste marktaandeel, met 50,5% van de totale handelsvolumes.”

Internationaal is het niet de goedkoopste broker voor crypto, maar Bitvavo heeft lage tarieven. Het heeft ook niet het grootste aanbod, maar met ruim 250 verschillende crypto’s zelfs voor professionele crypto-traders voldoende aanbod. Het biedt een robuust platform met veel verschillende mogelijkheden. Ook biedt Bitvavo staking aan. Hierdoor is het een volledig platform met in onze ogen de beste totaalscores.

Andere platforms waarmee je Bitvavo kunt vergelijken zijn Coinbase, Finst en Coinmerce.

Gebruiksvriendelijkheid

Bitvavo heeft een gebruiksvriendelijke website. Zowel voor beginners als voor ervaren handelaren. Het heeft een eigen app, beschikbaar voor zowel Android als iOS, waarmee je jouw portfolio kunt volgen en kunt handelen vanaf je mobiele telefoon.

Het platform biedt een eenvoudige interface voor beginners en een geavanceerd dashboard voor meer ervaren gebruikers. Direct cryptovaluta kopen en verkopen is eenvoudig, maar het platform biedt daarnaast ook de mogelijkheid voor het plaatsen van limietorders en stop-limietorders.

Handel in meer dan 200 verschillende crypto's.

Aanbod

Bitvavo heeft een compleet aanbod met verschillende handelsopties, staking, crypto-lending, limietorders en tijdens het schrijven van deze review 279 verschillende cryptovaluta. Bij vrijwel al deze opties behoort het tot de top. Qua aantallen coins heeft het ruim voldoende voor zelfs ervaren handelaren.

Nieuwe gebruikers kunnen de simpele koop- en verkoopmodules in het dashboard zelf gebruiken. Daarmee koop en verkoop je eenvoudig crypto’s via marketorders. Een wallet is inbegrepen. Ook biedt het een Auto Invest-optie aan waarmee je periodiek kunt beleggen. Hierbij hoef je de markt niet meer te timen.

Voor meer geavanceerde beleggers biedt Bitvavo ook een exchange met meer mogelijkheden. Deze werkt met dezelfde tarieven. Bij de exchange kun je ook handelen met limiet-orders en stop-limietorders. Daarbij biedt het de volgende opties:

  • Good Til Canceled.
  • Immediate Or Cancel.
  • Fill or Kill.

handel via mobiele app.

Kosten Bitvavo

Bitvavo heeft een vast laag tarief van 0,25 procent per transactie. Het hanteert kortingen voor professionele handelaren maar de eerste korting start pas bij een minimaal transactievolume van 100.000 euro, die je ook nog eens in 30 dagen moet realiseren. Als normale investeerder kun je die kortingen dus negeren.

Voor particuliere gebruikers rekent het 0,25 procent transactiekosten maar daarmee is het in Nederland al een van de meest goedkope platforms. Ook opnames en iDEAL-stortingen zijn gratis. Voor sommige andere betaalmethodes, zoals creditcards of PayPal, rekent het wel transactiekosten. Maar het is juist vrij uniek dat Bitvavo als cryptoplatform ook deze betaaloplossingen biedt.

Bitvavo Exchange voor ervaren gebruikers.

Betrouwbaarheid

Wij zien Bitvavo als betrouwbaar platform. Met ruim anderhalf miljoen gebruikers is Bitvavo, opgericht in Amsterdam, ook het meest populaire platform in Nederland. Het heeft verschillende stappen genomen voor de veiligheid. Naast oplossingen als 2-factor-authenticatie en het vooraf verifiëren van nieuwe apparaten via e-mail, werkt het met een anti-phisingcode.

Je stelt deze zelf in en Bitvavo voegt deze toe aan alle e-mails. Zo kun je altijd verifiëren of de e-mail daadwerkelijk van het platform komt. Bitvavo heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank als aanbieder van crypto-diensten maar voor crypto-platforms is er nog geen toezicht.

De huidige regelgeving is beperkt, en er is nog geen regulering van de crypto-sector. Momenteel bieden de Nederlandsche Bank of Autoriteit Financiële Markten (AFM) nog niet actief toezicht op crypto brokers.

Reviewscore Bitvavo: 9

In onze laatste Bitvavo-review gaven wij het platform een 9. Het is momenteel het voorkeursplatform van Investeerders voor crypto-handel. De tarieven zijn scherp en het aanbod is groot. Daarnaast biedt Bitvavo veel informatie en een gebruiksvriendelijk platform, zowel op de desktop als met haar mobiele app. Daarmee krijgt Bitvavo in onze laatste review de hoogste score in dit segment.

Dirkjan

Dirkjan

Eigenaar van Eurolutions en zelf actief als business angel en belegger in vastgoed, aandelen en crowdfundingprojecten.

Bekijk alle berichten van Dirkjan