Coinmerce-review

7

(onze review)

Coinmerce is een betrouwbaar Nederlands crypto-platform. Je kunt er meer dan 300+ crypto’s kopen en verkopen, waardoor het platform een vrij uniek aanbod heeft. In onze laatste review beoordelen wij Coinmerce met een 7. Grootste nadeel is dat het halverwege 2024 is gestopt met haar exchange.

Inhoud:

Let op: beleggen in cryptomunten als bitcoins brengt risico’s met zich mee. Je kunt je inleg (deels) verliezen.

Wat typeert Coinmerce?

coinmerceCoinmerce is een pure crypto broker. Het heeft een enorm aanbod met ruim 300 coins, waardoor het zelfs voor internationale begrippen een zeer groot platform is. Het won het snel marktaandeel toen Binance en Bux het aanraden nadat ze zelf stopten met het aanbieden van crypto’s aan Nederlandse gebruikers.

Coinmerce verwerkt transactiekosten in de koers, en hanteert daarbij 0,5 procent aan kosten als je handelt met een standaard account voor particulieren. Coinmerce biedt staking en een Earn-oplossing. Platforms waarmee je Coinmerce kunt vergelijken zijn Bitvavo, Coinbase en Finst.

Gebruiksvriendelijkheid

Registreren bij Coinmerce is eenvoudig. Het werkt met Verified- en PRO-accounts. Je start met een Verified-account. Deze heeft hetzelfde aanbod, maar is beperkt in hoeveel je kunt storten, handelen of opnemen. Zo is de ordergrootte beperkt tot 10.000 euro. Zo’n account is snel geregeld en meestal ruim voldoende.

Geld storten kan eenvoudig met een overschrijving of iDEAL. Daarna kun je de eerste coins kopen en verkopen. Zowel de mobiele app als de desktop-oplossing van Coinmerce zijn zeer gebruiksvriendelijk. Als je al wat ervaring hebt met andere beleggingen kun je zonder handleiding of stappenplan direct beginnen.

Voor het kopen van coins hoef je geen losse wallet aan te maken, het platform doet dat voor jou. Als je met eigen wallets wilt werken kun je daarvoor opname-wallets verifiëren en na elke aankoop je coins daarnaartoe sturen.

Met een PRO-account kun je hogere limieten aanvragen. Hiervoor moet je de herkomst van middelen bewijzen en krijg je een videogesprek waarin je je moet legitimeren en de aanvraag, ondersteunende documenten, je plannen met het PRO-account en de door jou gewenste limieten bespreekt.

Aanbod Coinmerce: 300+ coins!

Aanbod

Coinmerce is een crypto-platform met een enorm aanbod. Met ruim 300 verschillende coins is dit zelfs wereldwijd een van de platforms met het grootste aanbod van crypto’s die je kunt kopen en verkopen. Bij sommige coins biedt het ook staking aan.

Al moet je goed opletten want naast staking biedt het ook verschillende Earn-regelingen. Al gaat het hier niet om on-chain staking-vergoedingen maar om uitleen-inkomsten. Daardoor zijn er grote verschillen zijn met crypto-stakingvergoedingen bij andere platforms. Zo kun je ethereum niet staken, maar alleen uitlenen.

Maar de Earn-vergoeding bij ethereum is 0,2 procent terwijl een staking-vergoeding bij andere platforms eerder rond de 3 procent ligt.  Aan de andere kant kun je met de Earn-regeling ook een passief inkomen genereren met bitcoin, wat positief is want daarbij is staking ook bij andere platforms niet mogelijk.

Kosten: 0,5 procent per transactie

Tarieven Coinmerce Lite Transacties in het dashboard lopen via Coinmerce Lite, en daarbij rekent het 0,5 procent aan kosten als je handelt met een standaard Verified Account. Tot juni 2024 had het ook een exchange, waarbij het met lagere tarieven werkte, maar deze exchange is stopgezet.

De kosten van Coinmerce zijn niet direct hoog. Zeker niet in vergelijking met ETF-producten of andere samengestelde producten zoals de bundels van Finst. Maar gemiddeld gezien betaal je bij Coinmerce wel meer voor een aan- of verkoop dan bijvoorbeeld bij Bitvavo of Finst. Omdat de koers inclusief transactiekosten is, heb je hier weinig inzicht in. Je ziet niet direct wat je aan kosten betaalt.

Betrouwbaarheid

Investeerders.nl ziet Coinmerce als een betrouwbare speler met een veilig platform. Het staat genoteerd bij de AFM en is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. Ook wordt Coinmerce regelmatig aangeraden door andere spelers uit de sector.

Zo is Coinmerce onder andere snel gegroeid door overstappers. Binance, wereldwijd een groot platform, raadde Coinmerce aan toen het haar activiteiten in Nederland moest staken van de DNB. Ook Bux, dat tot december 2023 crypto aanbod maar daarmee stopte nadat ABN Amro het wilde overnemen, raadde haar klanten Coinmerce aan. Beide platforms zorgden voor een snelle en eenvoudige overstap.
Trending crypto's

Reviewscore 7

Coinmerce is een platform met een groot aanbod aan verschillende cryptocoins en een gebruiksvriendelijk systeem. Zowel met haar mobiele app als de desktop-variant. Hierdoor is het een platform waar wij als Investeerders.nl wel soms gebruik van maken. Toch krijgt het niet de hoogste score.

De beperkte mogelijkheden rond staking bij ethereum of de lage vergoeding op solana, maakt het niet ons voorkeursplatform. Maar vooral dat het niet duidelijk is over haar tarieven, terwijl het ons laat denken van wel, zorgt ervoor dat wij Coinmerce in onze laatste review met maximaal een 7 beoordelen.

Ervaringen met Coinmerce-review

3.7

op basis van 346 reviews via Google Maps

Lenny

Lenny

2 maanden geleden

Ik had toestemming gegeven voor de migratie van Binance naar Coinmerce. Schijnbaar is dit mislukt vanwege een missend email adres. Binance had al wel de migratie bevestigd... Ik ben sinds december met beide bedrijven in contact om te vragen dmv van email/chat. Nu moet ik het "zelf" doen + honderden euro's aan transactie kosten betalen om de munten manueel over te zetten, neemt niet weg de tijd. Beide bedrijven schuilen achter elkaar, terwijl het gewoonlees meer

Niek Haakman

Niek Haakman

een maand geleden

Een order stond even stil, verder nooit vertraging gehad, maar kon direct terecht bij Karlijn van de klantenservice en die me snel en goed geholpen heeft. Weinig goede ervaringen gehad met live chats, maar dit was een succes!

Jesper den Rooijen

Jesper den Rooijen

een maand geleden

Verplicht overgestapt van Binance. Dit verliep zonder haperingen, en ik ben enorm tevreden. Makkelijk in gebruik, snelle service als er iets is en een groot aanbod. Alles wordt ook vaak geüpdatet dus ik zie dat ze hun best doen!

Carola Simons

Carola Simons

3 maanden geleden

Nou ik kan een heel verhaal schrijven wat een K...bedrijf Coinmerce is. Ben al meer dan 8 maanden bezig om mijn wallet om te zetten van Binance naar Coinmerce. Tig mailtjes, telefoontjes maar helaas tot de dag vandaag nog steeds niets. En op mijn mailtjes krijg je bijna geen antwoord op. Weet gewoon niet wat er op dit moment in mijn wallet zit. Weet al 8 maanden niets. Klachtenformulier ingevuld maar helaas niets. Het zijnlees meer

Osman Yilmaz

Osman Yilmaz

3 maanden geleden

Ik had 0.3 SOL bij Coinmerce staan (omgezet vanaf Binance) en dit wilde ik overzetten naar Kraken: 1. Eerst moet handmatig je Solana wallet adres bij Kraken geverifieerd worden. 2. Daarna lukt het opnemen niet omdat 0.3 (=50 euro) onder het minimale opnamebedrag is. De kosten voor opname zijn overigens 0.02 SOL. Dat is bijna 7%!!!!! 3. Via de chat uitgevonden dat minimale opnamebedrag 0.6 SOL is. Dat is 100 piek! 4. Geld gestort zodat m’n saldo minimaal 0.6lees meer

Bekijk alle 346 reviews op Google Maps

Dirkjan

Dirkjan

Eigenaar van Eurolutions en zelf actief als business angel en belegger in vastgoed, aandelen en crowdfundingprojecten.

Bekijk alle berichten van Dirkjan