Coinmerce-review

7

(onze review)

Coinmerce is een betrouwbaar Nederlands crypto-platform. Je kunt er meer dan 300+ crypto’s kopen en verkopen, waardoor het platform een vrij uniek aanbod heeft. In onze laatste review beoordelen wij Coinmerce met een 7. Grootste nadeel is dat de kosten niet heel transparant zijn.

Inhoud:

Let op: beleggen in cryptomunten als bitcoins brengt risico’s met zich mee. Je kunt je inleg (deels) verliezen.

Wat typeert Coinmerce?

coinmerceCoinmerce is een pure crypto broker. Het heeft een enorm aanbod met ruim 300 coins, waardoor het zelfs voor internationale begrippen een zeer groot platform is. Het won het snel marktaandeel toen Binance en Bux het aanraden nadat ze zelf stopten met het aanbieden van crypto’s aan Nederlandse gebruikers.

Coinmerce verwerkt transactiekosten in de koers, en hanteert daarbij verschillende tarieven. Zo betaal je (minimaal) 0,5 procent in het reguliere dashboard en 0,2 procent per transactie via de Exchange. Verder bieden ze staking en een Earn-oplossing, wat verwarrend kan zijn als je de verschillen niet kent.

Andere platforms waarmee je Coinmerce kunt vergelijken zijn Bitvavo, Coinbase en Finst.

Gebruiksvriendelijkheid

Registreren bij Coinmerce is eenvoudig. Het werkt met Verified- en PRO-accounts. Je start met een Verified-account. Deze heeft hetzelfde aanbod, maar is beperkt in hoeveel je kunt storten, handelen of opnemen. Zo is de ordergrootte beperkt tot 10.000 euro. Zo’n account is snel geregeld en meestal ruim voldoende.

Geld storten kan eenvoudig met een overschrijving of iDEAL. Daarna kun je de eerste coins kopen en verkopen. Zowel de mobiele app als de desktop-oplossing van Coinmerce zijn zeer gebruiksvriendelijk. Als je al wat ervaring hebt met andere beleggingen kun je zonder handleiding of stappenplan direct beginnen.

Voor het kopen van coins hoef je geen losse wallet aan te maken, het platform doet dat voor jou. Als je met eigen wallets wilt werken kun je daarvoor opname-wallets verifiëren en na elke aankoop je coins daarnaartoe sturen.

Met een PRO-account kun je hogere limieten aanvragen. Hiervoor moet je de herkomst van middelen bewijzen en krijg je een videogesprek waarin je je moet legitimeren en de aanvraag, ondersteunende documenten, je plannen met het PRO-account en de door jou gewenste limieten bespreekt.

Aanbod Coinmerce: 300+ coins!

Aanbod

Coinmerce is een crypto-platform met een enorm aanbod. Met ruim 300 verschillende coins is dit zelfs wereldwijd een van de platforms met het grootste aanbod van crypto’s die je kunt kopen en verkopen. Bij sommige coins biedt het ook staking aan.

Al moet je goed opletten want naast staking biedt het ook verschillende Earn-regelingen. Al gaat het hier niet om on-chain staking-vergoedingen maar om uitleen-inkomsten. Daardoor zijn er grote verschillen zijn met crypto-stakingvergoedingen bij andere platforms. Zo kun je ethereum niet staken, maar alleen uitlenen.

Maar de Earn-vergoeding bij ethereum is 0,2 procent terwijl een staking-vergoeding bij andere platforms eerder rond de 3 procent ligt.  Aan de andere kant kun je met de Earn-regeling ook een passief inkomen genereren met bitcoin, wat positief is want daarbij is staking ook bij andere platforms niet mogelijk.

Kosten

Tarieven Coinmerce LiteCoinmerce is een betaalbaar platform, maar die tarieven zijn onduidelijk. Het werkt met 0,2 procent transactiekosten, geeft het aan. Maar dit zijn de kosten van de Exchange. Transacties in het dashboard lopen via Coinmerce Lite, en daarbij rekent het 0,5 procent!

Het zegt ook dat het werkt met een aantal verschillende beurzen en dat het deze vergelijkt om ze te controleren op de beste voorwaarden en kosten. Dit kan hele scherpe prijzen opleveren, maar de 0,2 procent is een minimum, terwijl andere platforms dit als vast tarief hanteren.

Bij aankopen buiten de exchange betaal je dus eigenlijk altijd te veel. Omdat de koers inclusief transactiekosten is, heb je hier weinig inzicht in. Je ziet niet of je een gangbaar tarief betaalt, of dat je pech hebt en het tienvoudige afrekent. Bij de keuze voor het platform heb je hier al helemaal geen inzicht in.

Trending crypto's

Betrouwbaarheid

Investeerders.nl ziet Coinmerce als een betrouwbare speler met een veilig platform. Het staat genoteerd bij de AFM en is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. Ook wordt Coinmerce regelmatig aangeraden door andere spelers uit de sector.

Zo is Coinmerce onder andere snel gegroeid door overstappers. Binance, wereldwijd een groot platform, raadde Coinmerce aan toen het haar activiteiten in Nederland moest staken van de DNB. Ook Bux, dat tot december 2023 crypto aanbod maar daarmee stopte nadat ABN Amro het wilde overnemen, raadde haar klanten Coinmerce aan. Beide platforms zorgden voor een snelle en eenvoudige overstap.

Reviewscore 7

Coinmerce is een platform met een groot aanbod aan verschillende cryptocoins en een gebruiksvriendelijk systeem. Zowel met haar mobiele app als de desktop-variant. Hierdoor is het een platform waar wij als Investeerders.nl vaak gebruik van maken. Toch krijgt het niet de hoogste score.

De beperkte mogelijkheden rond staking bij ethereum of de lage vergoeding op solana, maakt het niet ons voorkeursplatform. Maar vooral dat het niet duidelijk is over haar tarieven, terwijl het ons laat denken van wel, zorgt ervoor dat wij Coinmerce in onze laatste review met maximaal een 7 hebben beoordeeld.

Dirkjan

Dirkjan

Eigenaar van Eurolutions en zelf actief als business angel en belegger in vastgoed, aandelen en crowdfundingprojecten.

Bekijk alle berichten van Dirkjan