Collin Crowdfund voorbij grens van €250 miljoen

Collin Crowdfund voorbij grens van €250 miljoen

Collin Crowdfund heeft vandaag de grens van 250 miljoen euro gepasseerd. Het is daarmee het eerste Nederlandse crowdfundplatform dat deze mijlpaal bereikt. Sinds de start van het platform in juni 2014 is dit bedrag via 1.171 leningaanvragen opgehaald.

2020 is een bewogen jaar voor de sector, maar Collin Crowdfund laat zien dat crowdfunding juist in economisch onzekere tijden een ideale manier is om de markt te laten bepalen wat er wel en niet gefinancierd kan worden. De ambities waren begin dit jaar ongetwijfeld groter, desondanks weet Collin het jaar mooi af te sluiten, inclusief mooie mijlpaal.

Want voor het platform gaat vrijdag 11 december de geschiedenisboeken in dankzij het behalen van de grens van 250 miljoen euro. Algemeen directeur Jeroen ter Huurne noemt het een resultaat waar ze jarenlang iedere dag met het team hard aan gewerkt hebben. “Dit is een resultaat waar wij enorm trots op zijn”, zo vertelt hij Investeerders.nl.

Dit is een resultaat waar we enorm trots op zijn.

In eerste halfjaar 4 miljoen euro

Voor de gelegenheid is er een speciale pagina aangemaakt, waarop allerlei statistieken over de ontwikkeling van Collin te zien zijn. Zo is duidelijk te zien dat er in het eerste (half)jaar nog maar 4 miljoen euro werd geïnvesteerd via Collin, maar dat dit bedrag al snel opliep naar 15 miljoen euro in 2015 en 36 miljoen euro een jaar later.

28.000 investeerders, 1.171 leningaanvragen

Het totale aantal investeerders staat nu op meer dan 28.000. Gezamenlijk staken zij gemiddeld iets meer dan duizend euro in 1.171 verschillende leningaanvragen. Het gemiddelde leenbedrag lag op ongeveer 215.000 euro, waarbij een lening van 2,5 miljoen euro de grootste was in de geschiedenis van Collin.

Het gemiddelde leenbedrag ligt op €215.000.

De mijlpalen van Collin Crowdfund.
De mijlpalen van Collin Crowdfund.
Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten