menu

Crowdfunding-site krijgt vergunning van AFM

Crowdfunding begint in ons land steeds serieuzere vormen aan te nemen. De website Geldvoorelkaar.nl, die online bemiddelt tussen investeerders en mensen die geld willen lenen, heeft namelijk als eerste crowdfunder een vergunning gekregen van de financiële toezichthouder AFM.

Crowdfunding is het principe waarbij ondernemers en andere geïnteresseerden geld kunnen lenen zonder naar een bank te hoeven, omdat die hen bijvoorbeeld geen geld wíllen lenen. Dit geld wordt verstrekt door ‘the crowd’, oftewel een onbepaald aantal (particuliere) investeerders. En nu heeft de crowdfunding-site Geldvoorelkaar een vergunning gekregen om via de site te bemiddelen in krediet.

De website werkt zoals de meeste crowdfunding-sites: mensen die geld nodig hebben melden zich op de site met een gedetailleerde financieringsvraag, terwijl mensen mét geld kijken in welk project ze willen investeren. Hiervoor krijgen ze in ruil rente en aflossingen. Bron: Emerce.nl

Al vier ton bemiddeld

Inmiddels is er via Geldvoorelkaar.nl al voor 396.700 euro bemiddeld aan investeringen. Dit is meer dan andere commerciële crowdfunding-sites als Wekomenerwel.nl (€104.000), Symbid.com ( €335.000) en Crowdaboutnow.com (€190.000) hebben bereikt maar het concept is in Nederland nog vrij nieuw en ook deze websites lijken sterk in opmars.

Tags

Reacties