Lendahand

Geldvoorelkaar haalt mijlpaal van 250.000 investeringen

Geldvoorelkaar haalt mijlpaal van 250.000 investeringen

Geldvoorelkaar heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Via het crowdfundingplatform zijn inmiddels meer dan 250.000 investeringen gedaan. Deze investeringen werden ingelegd door bijna 17.000 investeerders.

Grote kans dat Geldvoorelkaar aan het begin van dit jaar had verwacht de mijlpaal eerder te bereiken. Maar de coronacrisis gooide roet in het eten. De gehele markt van crowdfunding-platforms maakte dit jaar een matige start. Directeur Edwin Adams zag in april en begin mei een dip in de markt.

‘Ondernemers pakken hun plannen weer op’

“We zagen in die periode een verminderd aantal aanvragen en ook investeerders deden een pas op de plaats. Gelukkig zien we nu dat de markt weer aantrekt. Ondernemers die hun zaken een tijdje on-hold hadden gezet, pakken nu hun plannen weer op of spelen juist in op de huidige maatschappelijke ontwikkelingen”, zo zegt hij.

Gelukkig zien we nu dat de markt weer aantrekt.

250.000 investeringen in 9 jaar tijd

Met nu dus het mooie nieuws dat er sinds de start van het platform in 2011 meer dan 250.000 investeringen zijn gedaan. De particuliere investeerder Wouter was volgens het platform degene die de mijlpaal mogelijk maakte. Hij zegt op zoek te zijn gegaan naar verschillende manieren om rendement te maken.

“Zo doe ik ook aan beleggen in aandelen. Wat ik interessant vind aan crowdfunding, is dat je ziet in welk bedrijf je investeert. Je leest het verhaal van een ondernemer; beslist op basis van je gevoel. Dat geeft beleving bij je investering.”

Bij crowdfunding zie je in welk bedrijf je investeert.

‘Dit jaar de grens van 250 miljoen euro passeren’

Sinds de start hebben bijna 17.000 investeerders hun geld gestopt in meer dan 1.600 projecten van mkb-ondernemers en vastgoedbeleggers. Eind vorig jaar onthulde Geldvoorelkaar dat via hun platform voor meer dan 200 miljoen euro aan leningen was gefinancierd. Het platform denkt nog dit jaar de grens van 250 miljoen euro te kunnen passeren.

Gemiddeld 18 projecten in portefeuille

Geldvoorelkaar laat weten dat gemiddeld investeerders op hun platform 18 projecten in hun portefeuille hebben en dat ze een netto rendement van 4 procent op hun investeringen behalen. Gemiddeld wordt er 859 euro per project geïnvesteerd.

Dirkjan

Dirkjan

Eigenaar van Eurolutions en zelf actief als business angel en belegger in vastgoed, aandelen en crowdfundingprojecten.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten