Geldvoorelkaar.nl lanceert Early Bird-label

Geldvoorelkaar.nl lanceert Early Bird-label

Binnenkort lanceert het Nederlandse crowdfunding-platform Geldvoorelkaar.nl een nieuw label aan projecten: Early Bird-projecten. Investeerders die binnen vijf dagen na publicatie van het project instappen, ontvangen eenmalig extra rente.

Dit bevestigt Ilse Nobel, algemeen directeur van Geldvoorelkaar.nl, telefonisch aan Investeerders.nl. Het platform heeft sinds het ontstaan al meer dan 555 miljoen euro gefinancierd met bijna 2.400 projecten. Afgelopen jaar wist het platform de nieuwe vergunning te bemachtigen en sindsdien heeft het veel nieuwe projecten gepubliceerd.

‘Vroege investeerders belonen’

De doorlooptijd van projecten varieert enorm bij crowdfunding. Snelle doorlooptijden zijn er zeker, maar het gebeurt ook regelmatig dat het even duurt voor het bedrag bij elkaar is. De vergunning verplicht platforms om met een betaalprovider te werken.

‘Met dit label kunnen we investeerders die vroeg instappen nu belonen.’

Dat heeft veel mooie voordelen, maar een nadeel kan zijn dat investeerders die vroeg instappen al geld overboeken dat pas rentedragend is als een project 100 procent is gefund, geeft Nobel aan. “Met dit label kunnen we investeerders die vroeg instappen nu belonen met een eenmalige rentevergoeding over de eerste vijf dagen van funding.”

Beloning naast reguliere rentevergoeding

Met dit nieuwe Early Bird-label wil Geldvoorelkaar.nl investeerders belonen die binnen vijf dagen na publicatie instappen. “Investeerders ontvangen dan eenmalig een half procent extra rentevergoeding over het investeringsbedrag. Deze vergoeding ontvangen ze uiteraard naast de reguliere rentevergoeding en wordt uitgekeerd bij de eerste uitkering van het betreffende project”, vertelt Nobel. “Dit maakt snel investeren interessanter voor onze gebruikers.”

Vroege investeerders hebben nog ruim de tijd om het project door te nemen.

Ook vroege investeerders hebben nog ruim de tijd om het project goed door te nemen. Standaard staat een project namelijk 48 uur in voorpublicatie, zonder dat er geïnvesteerd kan worden. Daarna heeft een investeerder dus nog 5 dagen om in aanmerking te komen voor de Early Bird-vergoeding. Zo wordt volgens het platform gewaarborgd dat investeerders weloverwogen investeringsbeslissingen kunnen blijven nemen.

Alleen vergoeding bij geselecteerde projecten

De vergoeding geldt dus alleen bij projecten die met dit logo gepubliceerd worden. Daarnaast blijven er reguliere projecten op het platform verschijnen. Welke projecten uiteindelijk dit label krijgen is afhankelijk van de leningnemers. Die betaalt de kosten ervan, en besluit zelf of een extra impuls voor snelle investeerders gewenst is.

‘We verwachten een substantieel percentage Early Bird-projecten.’

Een exact percentage aan Early Bird-projecten kan Nobel nog niet geven. “Zakelijke crowdfunding blijft marktwerking tussen investeerders en ondernemers. Beide partijen hebben echter baat bij een snelle afronding van een project, dus wij verwachten een substantieel percentage Early Bird-projecten.” Nobel bevestigt dat er al enkele projecten aankomen waarbij er voor het label is gekozen. We kunnen dus binnenkort de eerste projecten met dit label verwachten.

Pleuni

Pleuni

Pleuni Jacobs werkt sinds eind 2019 voor Investeerders.nl, waar ze zich vooral bezighoudt met nieuws- en achtergrondartikelen.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten