Hoe ziet de crypto-belegger eruit?

Hoe ziet de crypto-belegger eruit?

Cryptocurrencies zijn hot. En er wordt allang niet meer alleen in bitcoins belegd. Het kopen van cryptocoins is sowieso makkelijker geworden, dus deze markt is erg in trek. Maar wat motiveert de gemiddelde crypto-belegger? En waarvoor koopt hij of zij de digitale munten eigenlijk?

Beleggen in cryptocucrrencies is de laatste jaren gigantisch toegenomen. Niet alleen door de stijgende koersen van bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum, maar ook doordat bijvoorbeeld een grote financiële speler als PayPal een eigen exchange is gestart waar gebruikers (in Amerika) bitcoins en andere cryptovaluta kunnen kopen en verkopen.

Maar wat voor mensen zijn die cryptobeleggers eigenlijk? Binance zocht het uit en ondervroeg hiervoor 61.000 gebruikers van over de hele wereld.

Voor de helft is het allang geen hobby meer

Misschien wel de minst opvallende bevinding is dat 97 procent van de ondervraagden vertrouwen heeft in crypto. En meer dan de helft (52 procent) beschouwt beleggen in cryptocoins niet als een hobby, maar als een (aanvulling op hun) inkomen. Voor 15 procent is crypto zelfs hun belangrijkste bron van inkomsten.

Voor 15% is crypto de belangrijkste inkomstenbron.

Belangrijkste redenen om te investeren in crypto

Volgens het onderzoek zijn dit de drie belangrijkste redenen om te investeren in crypto: het bezitten van cryptocoins als onderdeel van een langetermijnstrategie (55 procent), wantrouwen tegenover het huidige financiële systeem (38 procent) en handelmogelijkheden op de korte termijn (31 procent).

De gemiddelde crypto-gebruiker.
De gemiddelde crypto-gebruiker.

Versnelde acceptatie van cryptocoins

“We zien een versnelde acceptatie van cryptocurrencies naarmate meer grote spelers steun betuigen en ze mensen extra kanalen bieden om te investeren”, zo legt een woordvoerder uit. “Het wordt voor ons steeds belangrijker om crypto-gebruikers en hun bijbehorende gedrag en voorkeuren te begrijpen. Het doel van onze Global Crypto User Index 2021 [pdf] is dan ook om inzicht te krijgen in de overeenkomsten en verschillen tussen crypto-gebruikers in de verschillende profieltypen, maar ook in verschillende landen en markten.”

Bitcoin is nog steeds de favoriet

Hoewel er steeds meer aandacht komt voor alternatieve cryptocoins, is de bitcoin toch nog steeds de favoriet; deze is in handen van 65 procent van de ondervraagden die cryptovaluta bezitten. Drie op de tien bitcoin-eigenaren wijst 1 tot 20 procent van hun cryptoportfolio toe aan ‘BTC’.

65% van crypto-bezitters heeft bitcoin.

Vier op de tien houden valuta vast

Veel crypto-gebruikers (39 procent) houden vast aan hun digitale valuta, terwijl 22 procent ze gebruiken voor ‘staking & lending’ en 11 procent ze inzet voor betalingen. “En hoewel het gebruik van crypto als ruilmiddel misschien niet wordt gezien als de belangrijkste gebruikssituatie (21 procent), suggereert daadwerkelijk gebruik (38 procent) dat crypto de functie van geld meer op zich neemt dan gebruikers verwachten.”

60% slaat cryptocoins op bij exchange

Volgens de Global Crypto User Index zijn exchanges de meest populaire plek om crypto te stallen: 60 procent van de gebruikers slaat hun digitale valuta hier op. Redenen om voor een exchange te kiezen zijn beveiliging (28 procent), gebruikerservaring (25 procent) en de aanwezige trading pairs.

Bitcoin blijft het meest populair
Bitcoin blijft het meest populair

Gerelateerde berichten