Investeerders.nl
menu
Corum Investments

Investeringsfonds in Twente gelanceerd

Het Dutch Student Investment Fund is deze week officieel gelanceerd door Universiteit Twente en Saxion. Het fonds gaat investeren in startups waarvan de oprichter een student is aan één van beide opleidingen of zijn opleiding maximaal een jaar geleden heeft afgerond. De komende jaren wordt naar verwachting 1 miljoen euro in de vorm van leningen geïnvesteerd in plaatselijke ondernemingen.

Het Dutch Student Investment Fund (DSIF) zal naast de investeringen in veelbelovende studentenbedrijfjes zich ook richten op praktijk- en stageopdrachten voor studenten. Het bijzondere aan DSIF is dat het een fonds is dat wordt geleid door een bestuur en een investeringscommissie die voornamelijk uit studenten bestaan. Naar eigen zeggen is het hiermee Europa’s eerste fonds dat zoiets heeft.

Investeringen in startups

DSIF gaat in zeer vroege fasen 25.000 tot 100.000 euro investeren in startups. In eerste instantie in de vorm van converteerbare leningen, maar bij vervolgfinancieren kunnen die worden omgezet naar aandelen. Het eerste geld in het fonds komt van de twee opleidingsinstituten, maar Universiteit Twente en Saxion hebben het management de doelstelling meegegeven om het fonds met andere partners uit te bouwen.

Oud-EU-commissaris Neelie Kroes overhandigden in Enschede, samen met een UT-student, de eerste geldkoffer met daarin 40.000 euro van DSIF aan Jasper de Weer van LipoCoat. Dat is een bedrijf dat coatings maakt die ervoor zorgen dat medische hulpmiddelen niet irriteren of door het lichaam worden afgestoten.

Reacties