menu
Lendahand

Leapfunder lanceert platform voor investeerders

Het Nederlandse bedrijf Leapfunder heeft een online platform gelanceerd dat als doel heeft de (in)formele netwerken van investeerders te versterken. Via het nieuwe platform moeten investeerders op discrete wijze hun inzichten en meningen met elkaar kunnen delen.

De lancering van het online sociale netwerk gaat gepaard met die van de nieuwe website. Via deze website is het mogelijk om in startups te investeren vanaf duizend euro, waarbij de investering voornamelijk wordt gedaan door middel van converteerbare obligaties. Het sociale netwerk moet investeerders gemakkelijker in contact brengen met andere investeerders. Virtuele visitekaartjes kunnen worden uitgewisseld en investeerders kunnen anderen om hun mening vragen.

“We hebben gemerkt dat informele investeerders veel eerder investeren als ze de deals met anderen hebben besproken”, zo legt Rutger Kemper, country leader Nederland, uit. “Als investeerders met elkaar in gesprek gaan, kunnen ze leren van elkaars ervaring en expertise, wat het vertrouwen verhoogt in het nemen van investeringsbeslissingen. Momenteel krijgen veel goede start-ups geen overlevingskans omdat ze hun funding niet rond krijgen. Dit is een gemiste kans voor de ondernemer, de investeerder en de Nederlandse economie.”

Over Leapfunder
De zogeheten “business angel“-investeringscommunity van Leapfunder groeit 7 procent per week, terwijl er in totaal al meer dan 2,5 miljoen euro is opgehaald en er meer dan 30 startups via het platform zijn gefinancierd.

Reacties