Leenplatform Auxmoney groeit hard

Leenplatform Auxmoney groeit hard

Het Duitse leenplatform Auxmoney heeft mooie cijfers gepresenteerd. Het leenvolume steeg van 39,3 miljoen euro in de eerste zes maanden van 2015 naar zo’n 79,5 miljoen euro in dezelfde periode dit jaar, een stijging van meer dan honderd procent. De Nederlandse verzekeraar Aegon heeft vorig jaar 150 miljoen euro uitgeleend via dit platform.

Auxmoney maakte het nieuws gisteren bekend. “De verdubbeling van het uitgekeerde volume toont de voordelen van ons businessmodel om rechtstreeks geld lenen mogelijk te maken tussen particulieren. De nieuwe records zijn ook een signaal aan de gehele industrie en het bewijs dat de financiële wereld fundamenteel is veranderd door de fintech-bedrijven”, zo zegt mede-oprichter en CEO Raffael Johnen.

Meer leningen en hogere bedragen

Sinds de oprichting in 2007 heeft de Duitse marktplaats voor leningen voor totaal 268,3 miljoen euro aan leningen verstrekt. Vonden er in de eerste helft van 2015 nog 6.337 leningen plaats via het digitale platform, in dezelfde periode dit jaar was dat aantal alweer opgeklommen naar 10.688. Oftewel: een stijging in het aantal leningen van 68,7 procent. Het geleende bedrag steeg in dezelfde periode ook, van €6.196 naar €7.439.

“Voor beleggers is het gemiddelde rendement 5,50 procent, ver boven de opbrengsten van de traditionele, rentedragende deposito’s”, aldus Johnen. In Duitsland beginnen gevestigde banken, zoals Commerzank, ook met online kredietmarktplaatsen. Iets wat voor Johnen en zijn bedrijf alleen maar een bevestiging is dat ze op de goede weg zijn.

Over Auxmoney

Auxmoney werd in 2007 opgericht door Raffael Johnen, Philip Kamp en Philipp Kriependorf en is uitgegroeid tot het grootste crowdfundingplatform van Duitsland en is na het Franse Younited Credit het grootste P2P-geldleenplatform van het Europese vasteland. De site heeft 1,5 miljoen geregistreerde gebruikers en vorig jaar besloot Aegon, als een ‘Institutional Investor’, 150 miljoen euro uit te lenen via het platform.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten