Lendahand: €100 miljoen aan investeringen

Lendahand: €100 miljoen aan investeringen

Lendahand heeft een mooie mijlpaal bereikt. Acht jaar na oprichting is er voor 100 miljoen euro geïnvesteerd via het crowdfundingplatform. Het Nederlandse platform verstrekt kredieten aan mkb’ers in opkomende landen over de gehele wereld.

Lendahand laat sinds 2013 particulieren investeren in bedrijven die zijn gevestigd in opkomende landen in Zuid-Amerika, Afrika, Azië en Europa. Het gaat hierbij om bedrijven die in hun eigen land via de normale weg lastig aan bedrijfsfinanciering kunnen komen.

Negenduizend banen gecreëerd via Lendahand

Het platform heeft nu de mijlpaal van 100 miljoen euro aan investeringen behaald. Deze investeringen hebben in totaal bijna negenduizend banen gecreëerd. Er is geld gestopt in tal van zaken, zoals clean-cookingtoestellen, zonnepanelen, lokale handwerkbedrijven en meerdere supermarkten.

Dit was nooit gelukt zonder onze crowd.

Volgens CEO Koen The was dit alles nooit gelukt zonder de crowd. “Onze investeerders zijn ontzettend toegewijd om impact te maken met hun geld.” Het zijn overigens niet alleen particuliere beleggers die investeren via het platform; ook de Britse overheidsinstelling UK Aid en de Amerikaanse stichting Virgin Unite hebben de afgelopen jaren via het crowdfundingplatform geïnvesteerd.

Lokaal investeren in mensen en hun bedrijven

The legt uit dat de missie van Lendahand is om armoede te bestrijden in opkomende landen door lokaal te investeren in mensen en hun bedrijven. “Ook in landen als Kenia, India of Chili zijn genoeg bevlogen inwoners, die de handen uit de mouwen willen steken en iets willen doen om hun leefomgeving te verbeteren. Maar door bijvoorbeeld inflatie en hoge rentes wordt ondernemen lastig gemaakt. Daar komt Lendahand om de hoek kijken.”

Volgende doel: 1 miljard euro

Na de mijlpaal van 100 miljoen kijkt The alweer uit naar de volgende. En die is niet mis: “100 miljoen euro is heel mooi, maar ik wil graag 1 miljard geïnvesteerd zien voordat mijn tijd bij het bedrijf erop zit. Ik denk dat wij dit kunnen waarmaken.”

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten