Lender & Spender haalt €20 miljoen op

Lender & Spender haalt €20 miljoen op

Lender & Spender heeft 20 miljoen euro aan financiering opgehaald bij Varengold Bank uit Duitsland. Het opgehaalde geld wordt niet alleen gebruikt voor het bestaande kanaal van particuliere en professionele investeerder, maar ook voor de groeiende vraag naar leningen.

De kredietverstrekker, die in de zomer van vorig jaar nog de mijlpaal van 10 miljoen euro doorbrak, zegt nu op een punt te staan dat ze kunnen gaan leunen op hun technologie om op te schalen. Want ook al was de groei van afgelopen jaar helemaal niet verkeerd, als het aan de ondernemers ligt had deze factor tien groter mogen zijn.

‘Zoektocht naar institutionele partij om verder te kunnen groeien’

“We hebben ambitieuze groeidoelstellingen voor de komende jaren en kijken ook naar institutionele partijen om deze groei te ondersteunen”, zo zegt mede-oprichter en CEO Robert Leclercq. In hun zoektocht naar deze partijen kwam Lender & Spender uiteindelijk uit bij Varengold Bank.

“Door de kennis en ervaring met de fintech-sector en de korte lijnen binnen de bank zijn zij een uitstekende match gebleken”, zo zegt Robert.

Vooral blij met bedrijven die traditionele leenmodel uitdagen

Varengold Bank laat bij monde van Alison Harwood weten samen te werken met de fintech-sector om gedurfde en innovatieve bedrijven als Lender & Spender toegang te geven tot financiering. “We worden vooral enthousiast van het financieren van bedrijven die een uitdaging vormen voor traditionele leenmodellen en klantgerichte producten aanbieden.”

We worden enthousiast van bedrijven die traditionele leenmodellen uitdagen.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten