Lender & Spender overgenomen door Auxmoney

Lender & Spender overgenomen door Auxmoney

Het Nederlandse peer-to-peer platform Lender & Spender is overgenomen door de Duitse kredietverstrekker Auxmoney. Het is de eerste acquisitie door het Duitse platform. Welk bedrag bij de overname gemoeid is, is niet bekend.

Lender & Spender heeft in totaal ruim 250 miljoen euro verstrekt aan p2p-leningen. Dit doet het met 5.170 actieve investeerders. Het Nederlandse platform werd in 2015 opgericht. Vorig jaar begon het al een partnerschap met Auxmoney. Ook na de overname blijft Lender & Spender onder eigen handelsnaam actief in ons land.

‘Lender & Spender heeft ruim 250 miljoen euro verstrekt aan leningen.’

Het Duitse platform verstrekt kredieten aan particulieren en heeft succesvolle transacties via banken en financiële instellingen weten te bemachtigen. Naar eigen zeggen is de groei van het bedrijf tot nu toe organisch geweest, maar het sluit verdere groei door overnames niet uit.

Versnellen succes Lender & Spender

“Het was erg belangrijk voor ons om te investeren in een bedrijf dat beschikt over toonaangevende technologie en een team van hoge kwaliteit”, aldus Daniel Drummer, CFO van Auxmoney. “Tegelijkertijd zijn we ervan overtuigd dat we het succes van Lender & Spender verder kunnen versnellen met ons technologie- en financieringsplatform en onze data-expertise. De samenwerking is nu al een echt succesmodel en een potentiële blauwdruk voor verdere overnames waarvoor we een aanzienlijk potentieel zien in Europa.”

‘We willen nu de basis leggen voor verdere winstgevende groei.’

Een toename van overnames in de sector werd al langere tijd verwacht, nu de markt zich lijkt te consolideren. “Auxmoney heeft zich zeer succesvol door de recente volatiele omstandigheden geslagen. We groeien al jaren consistent en zijn al een tijdje geleden winstgevend geworden,” aldus Drummer. “We willen deze positieve ontwikkeling voortzetten en nu de basis leggen voor verdere winstgevende groei, niet in de laatste plaats door succesvolle overnames zoals deze.”

Pleuni

Pleuni

Pleuni Jacobs werkt sinds eind 2019 voor Investeerders.nl, waar ze zich vooral bezighoudt met nieuws- en achtergrondartikelen.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten