Geldvoorelkaar

MessageBird haalt 60 miljoen dollar op

MessageBird haalt 60 miljoen dollar op

Het Nederlandse bedrijf MessageBird heeft een investering ontvangen van 60 miljoen dollar. Naar eigen zeggen gaat het hier om de grootste Serie A-ronde voor een Europese softwarebedrijf. De ronde werd geleid door Accel uit Silicon Valley, terwijl de Londense VC Atomico een significant bijdrage deed. Ook Y Combinator was een co-investeerder tijdens deze ronde.

Met deze investering denkt MessageBird haar teams over de hele wereld verder te kunnen laten groeien, het merk op een internationale schaal te vergroten en de balans te versterken zodat ze een ‘betrouwbare partner voor grote bedrijven’ kunnen blijven, zo laat het weten op de bedrijfsblog.

Opgericht na onvrede over huidig aanbod

MessageBird werd in 2011 opgericht nadat oprichter Robert Vis destijds zelf ondervond wat voor slechte service de meeste communicatieproviders boden. “We hadden een snelle en betrouwbare oplossing nodig om gebruikers in 50 verschillende landen via sms te verifiëren. Maar berichten kwamen te laat of helemaal niet aan”, zo blikt Vis terug.

Momenteel heeft het bedrijf vijftienduizend klanten, waaronder bedrijven als Uber, Deliveroo, SAP, Heineken en Huawei. Zelf zegt MessageBird, in termen van klantbereik, het grootste cloudcommunicatieplatform ter wereld te zijn.

Investering leidt mogelijk tot overnames

MessageBird verwacht dit jaar een omzet van 100 miljoen dollar te realiseren. Met het geld van de investering zal het bedrijf onder andere de klantenondersteuning verbeteren en overweegt het overnames in de VS, Europa en Azië.

“Deze Serie A-ronde onder leiding van Accel betekent onze eerste ronde van externe financiering. Dus waarom stopten we bootstrapping? Onze missie is om alle bedrijven in de wereld te koppelen via onze communicatiehub. Om dat te kunnen doen, wilden we samenwerken met investeerders die het klappen van de zweep kennen, hetzij door investeringen of door eigen ervaringen”, aldus oprichter Vis.

Gerelateerde berichten