Mintos: 7 miljard euro aan gefinancierde leningen

Mintos: 7 miljard euro aan gefinancierde leningen

Het Letse peer-2-peer-leningenplatform Mintos heeft een mijlpaal van 7 miljard euro aan gefinancierde leningen bereikt. Na de recent verkregen banklicentie laat het bedrijf hiermee zien dat het nog niet klaar is met groeien.

Sinds het ontstaan in 2015 is Mintos uitgegroeid tot een marktleider. Vorige maand verkreeg het nog bankvergunningen, waardoor het nu een gereguleerd platform is. Gisteren verklaarde het bedrijf in een blog dat het de mijlpaal van 7 miljard euro heeft gehaald.

Meer investeringsmogelijkheden op platform

In de afgelopen zes maanden heeft Mintos negen nieuwe kredietverstrekkers aan het platform toegevoegd, doordat de activiteit van investeerders blijft toenemen. Volgens het bedrijf zelf resulteerde dit in een instroom van nieuwe investeringsmogelijkheden uit zes markten en vier soorten leningen. In totaal zijn er nu meer dan 70 kredietverstrekkers in 34 markten wereldwijd en 9 soorten leningen actief op Mintos.

Persoonlijke leningen meest populair

Daarnaast blijkt uit onderzoek door Mintos dat in de afgelopen paar weken de top 10 markten voor investeren in leningen binnen het platform Spanje, Rusland, Kazachstan, Letland, Polen, Estland, Moldavië, het Verenigd Koninkrijk, Finland en Indonesië waren. Volgens Mintos zijn alleen al in de top 4 van deze markten investeringen van 38.933.324 euro gedaan.

Vooral in Spanje, Rusland, Kazachstan en Letland zijn veel beleggers actief.

Binnen het platform waren in de afgelopen twee weken de meest populaire soorten p2p-leningen de persoonlijke leningen, kortlopende leningen en autoleningen. Deze top drie laat volgens het bedrijf vooral zien dat deze soorten leningen het grootste aanbod aan beleggingsmogelijkheden hebben.

De investeringen in deze soorten leningen bedroegen de afgelopen weken 73.256.631 euro. Investeerders hielden in deze periode vooral gediversifieerde en conservatie strategieën aan bij het beleggen.

Pleuni

Pleuni

Pleuni Jacobs werkt sinds eind 2019 voor Investeerders.nl, waar ze zich vooral bezighoudt met nieuws- en achtergrondartikelen.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten