Mintos lanceert passief investeren in vastgoed

Mintos lanceert passief investeren in vastgoed

Het Letse leenplatform Mintos heeft een nieuw product toegevoegd, genaamd passief investeren in vastgoed. Vanaf nu kunnen gebruikers investeren in vastgoed. Het rendement komt uit huurbetalingen en mogelijke waardestijgingen van het vastgoed.

Mintos is een online investeringsplatform voor peer-to-peer leningen. Het werd in 2015 opgericht in Letland. Het bedrijf verstrekt zelf geen leningen, maar werkt samen met lokale partners. De eerste woningen die nu op het platform staan zijn gevestigd in Oostenrijk en worden aangeboden door Bambus Group. Deze groep is ook actief in Duitsland. Dit zou een mogelijke volgende locatie kunnen zijn voor toekomstige vastgoedinvesteringen via Mintos.

Indirect deelnemen aan de vastgoedmarkt

Investeerders kunnen nu financiële instrumenten kopen die gekoppeld zijn aan huurwoningen. Op die manier nemen ze indirect deel aan de vastgoedmarkt. Het betekent ook dat beleggers niet direct betrokken zijn bij het beheer van onroerend goed. Ze hebben ook geen verantwoordelijkheden als verhuurder.

Investering op langetermijn

Om te investeren in vastgoed heb je meestal een flink vermogen nodig. Met de lancering van dit nieuwe product wil Mintos de vastgoedmarkt toegankelijker maken. Investeerders kunnen al instappen vanaf 50 euro.

‘Dit sluit aan bij ons streven om de toegang tot verschillende markten te democratiseren.’

“Dit initiatief sluit aan bij ons streven om een divers scala aan investeringsmogelijkheden te bieden, waardoor de toegang tot verschillende markten en beleggingscategorieën wordt gedemocratiseerd”, aldus het platform.

Rendement uit huurbetalingen

Het rendement komt bij product uit netto huurbetalingen. Dat betekent dat het rendement op de investering gebaseerd is op de kasstromen uit het vastgoed. Volgens het platform varieert de looptijd per woning. Beleggers moeten echter weten dat dit langetermijn-beleggingen zijn, meestal variërend van 10 tot 25 jaar.

Crowdfunding bracht 3 miljoen euro op

In april van dit jaar opende Mintos een equity-crowdfunding campagne op Crowdcube om haar eigen groei te financieren. Het streefbedrag werd binnen het eerste uur bereikt. Uiteindelijk werd er meer dan 3 miljoen euro opgehaald van in totaal 3.324 investeerders. Het opgehaalde geld zou worden gebruikt voor internationale uitbreiding en om nieuwe beleggingsproducten te lanceren. De eerste lancering van een van die producten is nu een feit.

Pleuni

Pleuni

Pleuni Jacobs werkt sinds eind 2019 voor Investeerders.nl, waar ze zich vooral bezighoudt met nieuws- en achtergrondartikelen.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten