Mintos bereikt mijlpaal 500.000 gebruikers

Mintos bereikt mijlpaal 500.000 gebruikers

Het Letse leenplatform Mintos heeft deze week de mijlpaal van 500.000 geregistreerde gebruikers bereikt. Dit jaar meldden gemiddeld 4.372 nieuwe gebruikers zich aan per maand. Het bedrijf verwacht komend jaar verder te blijven groeien.

Het peer-2-peer-leningenplatform Mintos is in 2015 ontstaan. Sindsdien is het uitgegroeid tot een marktleider. Vorig jaar verkreeg het bankvergunningen, waardoor het platform meer beleggingsproducten kon gaan aanbieden.

4.372 nieuwe gebruikers per maand

Vorig jaar passeerde het platform nog de grens van 7 miljard euro aan gefinancierde leningen. Deze week heeft het een andere mijlpaal bereikt: 500.000 geregistreerde gebruikers. Naar eigen zeggen groeide het platform dit jaar hard, met gemiddeld 4.372 nieuwe gebruikers per maand.

Maar 17.3% van de nieuwe gebruikers is een vrouw.

Van de nieuwe gebruikers in 2022 is maar 17.3 procent vrouw. Vorig jaar lag dit percentage nog lager, op 15.7 procent. “We zijn erg verheugd om te zien dat de trend naar meer beleggen door vrouwen doorzet”, aldus het platform in een blogpost.

Nieuwe gereguleerde diensten

Nadat het platform vorig jaar bankvergunningen kreeg, heeft het haar investeringen omgezet in een gereguleerd financieel instrument genaamd Notes. Volgend jaar gaat het platform meer gereguleerde diensten in meer talen en markten aanbieden, laat het nu weten. Het verwacht voorlopig dus te blijven groeien.

Pleuni

Pleuni

Pleuni Jacobs werkt sinds eind 2019 voor Investeerders.nl, waar ze zich vooral bezighoudt met nieuws- en achtergrondartikelen.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten