Mintos lanceert nieuwe crowdfunding via Crowdcube

Mintos lanceert nieuwe crowdfunding via Crowdcube

Het Letse leenplatform Mintos lanceert vandaag een crowdfunding-campagne op Crowdcube. Daarmee hoopt het platform extra groeikapitaal op te halen. Het heeft plannen voor het lanceren van nieuwe beleggingsproducten en een verdere internationale uitbreiding.

Mintos is een Lets online marktplaats voor peer-2-peer-leningen dat in 2015 is ontstaan. Met deze p2p-leningen is het verreweg marktleider in Europa, al leent Mintos niet zelf uit. Het werkt daarbij samen met lokale partners die de leningen op het platform aanbieden.

Om de snelle groei te financieren haalde het in 2020 al ruim 7,2 miljoen euro op in een crowdfunding-campagne via Crowdcube. Dit geld kwam van meer dan zevenduizend investeerders, wat destijds een record was. Nog niet eerder waren zoveel investeerders betrokken bij een crowdfunding op het Europese vasteland.

Focus op groei

In 2022 bereikte het nog de mijlpaal van 500.000 gebruikers, al was de groei afgelopen jaren iets afgenomen door een focus op het voldoen aan regelgeving, afhandelen van problemen met enkele partners die in betalingsproblemen waren gekomen en afbouwen van Russische partners. Maar inmiddels is er weer een focus op groei.

Binnenkort lanceert Mintos een nieuwe asset class voor investeerders.

Naast p2p-leningen kunnen gebruikers ook beleggen in obligaties op Mintos. Eind vorig jaar lanceerde het bedrijf een nieuw product: Mintos Core ETF. Dit is een verzameling aan ETF’s, aangepast aan de gebruiker. Daarnaast staat er een binnenkort een lancering op het programma voor een nieuwe asset class voor investeerders.

‘Gelimiteerd aantal aandelen’

Om verdere groei mogelijk te maken is het platform nu op zoek naar nieuw kapitaal. Naar eigen zeggen is er een gelimiteerd aantal aandelen beschikbaar om in te investeren. Mensen die meer dan dertigduizend euro inleggen worden uitgenodigd voor een diner met de oprichters van Mintos en een rondleiding op het hoofdkantoor.

‘Mintos wil uitbreiden in heel Europa.’

Naast nieuwe beleggingscategorieën wil Mintos de kapitaalinjectie gebruiken voor een internationale uitbreiding in heel Europa. Zo hoopt het bedrijf om de eerste keuze te worden voor Europese langetermijn-beleggers. Daarnaast wil het bedrijf investeren in automatisering, zoals portfolios gebaseerd op investeringsdoelen van de gebruiker, een mobiele app en AI-tools.

Update 11 april: De eerste 800 investeerders zijn al direct in het eerste uur ingestapt. Het platform had binnen die tijd het doelbedrag al bereikt. Op dit moment staat de teller op meer dan 2,5 miljoen euro. Het lijkt erop dat deze campagne het record van de eerdere crowdfunding-campagne van Mintos gaat verbreken.

Pleuni

Pleuni

Pleuni Jacobs werkt sinds eind 2019 voor Investeerders.nl, waar ze zich vooral bezighoudt met nieuws- en achtergrondartikelen.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten