Mintos haalt 7,2 miljoen euro op

Mintos haalt 7,2 miljoen euro op

Mintos heeft in slechts tien dagen tijd 7,2 miljoen euro opgehaald in een crowdfunding-campagne via Crowdcube. Het geld is onderdeel van een groter bedrag dat het p2p-leenplatform de komende maanden hoopt op te halen.

Het bedrag van 7,2 miljoen euro zou de grootste crowdfunding-campagne zijn voor Crowdcube op het Europese vasteland. Mintos wist het geld bij elkaar te krijgen via meer dan zevenduizend investeerders, hoofdzakelijk investeerders die ook via het eigen platform actief zijn. En ook dit is een record: nog nooit eerder waren zoveel investeerders betrokken bij een Europese crowdfunding-campagne (het Verenigd Koninkrijk niet meegeteld).

De Mintos-campagne op Crowdcube is een record.

1 miljoen euro al binnen een kwartier

De eerste één miljoen euro – dit bedrag was eigenlijk het doel van de campagne – werd in slechts 15 minuten gerealiseerd. De grens van drie miljoen euro werd nog geen drie uur later al bereikt. “De resultaten van deze crowdfunding-campagne overtreffen al onze verwachtingen”, zo zei CEO en medeoprichter Martins Sulte.

“Hoewel we verwachtten dat onze gemeenschap actief zou deelnemen aan de campagne, wisten we niet dat we direct na de start al records zouden gaan breken. We kijken ernaar uit om verder te werken aan ons platform en om een nieuw hoofdstuk te beginnen met onze nieuwe aandeelhouders”, aldus de CEO van het online platform dat zich bezighoudt met peer-to-peer lenen.

‘Kracht van de crowd is benut’
Via de crowdfunding-campagne op Crowdcube staken mensen uit negentig verschillende landen geld in Mintos. Het merendeel kwam uit Duitsland, Spanje en Tsjechië. Volgens Luke Lang, medeoprichter Crowdcube, laat deze record brekende campagne zien hoe het benutten van de kracht van de crowd kan worden omgezet in een zakelijke mijlpaal. “En dat het omtoveren van consumenten in eigenaren een belangrijk onderdeel kan zijn van de manier waarop deze bedrijven worden geleid.”

Consumenten eigenaren maken kan een integraal onderdeel zijn van hoe een bedrijf wordt geleid.

Al meer dan 14 miljoen euro opgehaald

Hoewel Mintos met 7,2 miljoen euro al meer heeft opgehaald dan in principe het doel was, is het wel onderdeel van een grotere som geld. Deze zal het ophalen bij een of meerdere venture capital-maatschappijen begin van volgend jaar. Tot op de dag van vandaag heeft Mintos meer dan 14 miljoen euro opgehaald, waarbij het meeste geld kwam van business angels.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten