Nieuwe online broker Tradealot gaat prijsvechten

Nieuwe online broker Tradealot gaat prijsvechten

De markt van online brokers kan een nieuwe speler verwelkomen. In samenwerking met de Europees gereguleerde partner AFX Group betreedt Tradealot in het eerste kwartaal van 2019 de Nederlandse markt. De nieuwe speler claimt gelijk de goedkoopste online broker van het land te zijn.

Via online brokers als Binck, Alex, Lynx en DEGIRO kunnen particuliere beleggers zelfstandig beleggen in aandelen en fondsen. Deze partijen hebben weliswaar hun tarieven verlaagd in de afgelopen jaren, de nieuwe speler Tradealot zegt die tarieven nog verder te verlagen en zelfs de goedkoopste van Nederland te zijn.

Wereld van online beleggen verandert

“Tradealot is een ambitieuze onderneming die de wereld van online beleggen verandert door de invoering van een nieuw concept”, zo meldt het bedrijf. Om vervolgens uit te leggen dat het concept inhoudt dat het bedrijf zelfstandige beleggers de mogelijkheid geeft “tegen uitzonderlijk lage tarieven” te beleggen. Ook zegt het geen hoge commissies of verborgen kosten te rekenen.

Obligatielening ter financiering van plannen

Tradealot wil haar activiteiten uitbreiden en geeft ter financiering van deze plannen een obligatie uit. Met dit geld wil de online broker een vestiging in Nederland starten, verdere groei van de onderneming financieren en een AFM gereguleerd beleggingsfonds beginnen. “Hierdoor kunnen Nederlandse beleggers ook via de eigen huisbank of online broker investeren in ons fonds.”

De online broker richt zich zowel op professionals als beginnende beleggers en zal naast het online platform ook een mobiele app lanceren. Via deze kanalen kunnen klanten binnen een dag een gratis rekening openen.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten