Qredits bestaat 10 jaar

Qredits bestaat 10 jaar

Qredits bestaat tien jaar en dat werd best groots gevierd. Niemand minder dan koninging Máxima hield een toespraak bij het symposium dat werd gehouden ter gelegenheid van dit jubiuleum. Ook staatssecretaris Mona Keijzer sprak en zij zei de afspraken over financiering tot 2040 te verlengen.

Koningin Máxima sprak als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap, zo meldt het Koninklijk Huis. Daarnaast deden staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat en Qredits-oprichter en -directeur Elwin Groenevelt ook een woordje.

‘Nog steeds behoefte aan meer alternatieve financiering’

Ook kwamen enkele ondernemers aan het woord en vond er een paneldiscussie plaats met als onderwerp het belang van alternatieve financiering voor ondernemers in Nederland. Deze discussie werd geleid door Ronald Kleverlaan. In zijn nieuwsbrief schrijft hij hierover: “De discussie maakte duidelijk dat door marktfalen van de traditionele financiële sector er behoefte is en blijft aan meer vormen van alternatieve financiering zoals crowdfunding.”

Staatssecretaris Keijzer wist te vertellen dat haar ministerie – dat verantwoordelijk is voor een kwart van Qredits’ financiering en garant staat voor twee derde van de overige financiering – de gemaakte afspraken met het platform zal verlengen tot 2040. “Zodat Qredits de komende twintig jaar ongestoord door kan gaan”, zo zei Keijzer.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten