Qredits boekt 10.000ste krediet uit

Qredits boekt 10.000ste krediet uit

Qredits heeft gisteren een mooie mijlpaal bereikt. De microkredietinstelling heeft deze week haar 10.000ste krediet uitgeboekt. Ondernemers Jan Klopman en Ria Hazelhoff waren degenen verantwoordelijk voor deze mijlpaal en kregen hiervoor een cheque uit handen van Klaas Knot, president van de Nederlandsche Bank.

Ook mochten de twee ondernemers gisterochtend de beursdag op de Amsterdamse Effectenbeurs openen met de traditionele slag op de gong. Jan en Ria werkten enkele jaren samen bij een producent van bakkerij-hardware, maar moesten beiden na bezuinigingen weg. Nu zijn ze in oktober zelf een onderneming gestart, Dutch Bakeware, die als leverancier en groothandel actief is in productdragers voor de Europese bakkerij-industrie.

‘Microfinanciering helpt bij opstarten bedrijf’

Zij waren degenen die gisteren het tienduizendste krediet van Qredits kregen. “Daar zijn we heel blij mee, want hun microfinanciering helpt ons heel erg met het opstarten van ons bedrijf”, aldus Jan. “We hebben veel vertrouwen in de toekomst en we zijn heel blij dat we op deze manier kunnen starten. Het maakt het leven iets makkelijker in de beginfase”, aldus mede-ondernemer Ria.

‘Ondernemers hebben behoefte aan diverse kredieten’

Klaas Knot reikte de cheque uit en had ook nog wat te zeggen over microfinanciering. “Vanuit de Nederlandsche Bank onderkennen wij het belang van ondernemerschap. Het vormt de ruggengraat van onze economie en het is ook waar de banen worden gecreëerd. Maar ondernemers hebben behoefte aan krediet en vooral aan diverse kredieten. Variërend van de eenpitter tot het internationale grootbedrijf. En daar speelt Qredits een belangrijke rol, een rol die wij van harte ondersteunen”, aldus de directeur.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten