Corum Investments

Bondora: €10 miljoen aan investeringen per maand

Bondora: €10 miljoen aan investeringen per maand

Bondora heeft vorige maand voor het eerst meer dan 10 miljoen euro aan investeringen verwerkt via het platform. Het Etse leenplatform heeft sowieso een sterk jaar achter de rug. En als de markt in Spanje ook weer open gaat, maakt Bondora zich klaar voor nog meer groei in de tweede helft van dit jaar.

In april verwelkomde Bondora al het hoogste aantal nieuwe investeerders dat zich aanmeldde bij het leenplatform, maar ook in mei liepen de bezoekersaantallen op. Bondora kon vorige maand een totaal van 2.893 nieuwe investeerders verwelkomen.

Bondora zag in mei 2.893 nieuwe investeerders.

Bondora Go & Grow het meest populair

Go & Grow is nog steeds het populairste product dat Bondora aanbiedt. Meer dan 92 procent van de investeerder-portfolio’s bevatten Go & Grow, een programma dat een vast rendement van 6,75 procent biedt en waarbij men op elk moment bij het uitgeleende geld kan.

Go & Grow is het populairste product van Bondora.

Veel leningen vanuit Estland en Finland

Afgelopen maand werden loonaanvragen in gang gezet met een totale waarde van 10,4 miljoen euro. Het merendeel hiervan (7,3 miljoen euro) vindt z’n oorsprong in Estland, de thuismarkt van Bondora. Maar in Finland vinden momenteel ook veel leningsaanvragen plaats, zij vertegenwoordigen meer dan 30 procent van Bondora’s portfolio. En als de Spaanse markt binnenkort weer opent, verwacht het leenplatform nog verder te kunnen groeien dit jaar.

Vorige maand onthulde Bondora de jaarcijfers van 2020. En ondanks een ongekend jaar, uiteraard als gevolg van de coronacrisis, heeft het platform voor P2P lenen toch voor het vierde jaar op rij winst gemaakt.

Bondora maakte voor het vierde jaar op rij winst.

Bondora maakte 3,4 miljoen euro winst in 2020

De omzet steeg met 5 procent tot 21,4 miljoen euro, terwijl de nettowinst 3,4 miljoen euro bedroeg. Bondora kan daarmee een winstmarge van 16 procent overleggen. Vorig jaar vertegenwoordigden alle leningsaanvragen een totale waarde van 68,4 miljoen euro en zag het platform meer dan 44 duizend nieuwe investeerders zich aanmelden.

“Ondanks de onzekerheid op de markt, bleven onze kredietverstrekkingen in Estland het hele jaar stabiel, in totaal bijna 50 miljoen euro”, zo legt het platform uit op de website. “Aan het begin van de pandemie hebben we tijdelijk besloten om te stoppen met het verstrekken van leningen in Finland en Spanje. Ondanks dat de vraag bleef toenemen, koos Bondora ervoor om een stap terug te doen en de situatie te beoordelen.”

Nu is het begonnen met het opnieuw verstrekken van leningen in Finland en verwacht het ook dit binnenkort in Spanje te kunnen doen.

Gerelateerde berichten