Max Crowdfund

Bondora geeft leningen uit in Nederland

Bondora geeft leningen uit in Nederland

Investeerders in ons land konden al langer beleggen in Europese particulieren via het platform Bondora. Sinds eind september geeft het ook leningen uit aan Nederlandse particulieren. Het platform financierde binnen één week al 200.000 euro aan leningen in Nederland.

Bondora werd in 2007 opgericht in Estland. Daarmee is het een van de oudste peer-to-peer-platforms in Europa. In 2017 had het al Nederlandse investeerders aangetrokken en sinds 2019 was het platform ook in het Nederlands beschikbaar.

Het platform is bekend door Go & Growm een programma dat een vast rendement biedt van 6,75 procent. Investeerders kunnen op elk moment bij het uitgeleende geld. Meer dan 92 procent van de investeerder-portfolio’s bevatten dit programma.

Nederlandse leningen

Het merendeel van de leningsaanvragen komen uit Estland, maar zo’n 30 procent van het portfolio is afkomstig uit Finland. Sinds eind september kunnen ook particulieren een leningsaanvraag doen bij het platform. Naar eigen zeggen keerde het binnen één week al 200.000 euro uit aan leningen in ons land.

‘Eenvoudig te gebruiken leendiensten zijn nodig in Nederland.’

“Om dit bedrag op zo’n korte termijn te hebben behaald, bewijst hoe hard eenvoudig te gebruiken leendiensten in Nederland nodig zijn. Het is ook een veelbelovende indicatie van hoe deze markt de komende maanden zal groeien”, aldus het platform in een blogpost.

Verdere Europese uitbreidingen

Het p2p-platform is van plan om dit jaar verder te groeien, door in nog meer markten leningen aan te bieden. Nederland is de eerste uitbreiding in dit plan.

Pleuni

Pleuni

Pleuni Jacobs werkt sinds eind 2019 voor Zietuwel, waar ze zich vooral bezighoudt met nieuws- en achtergrondartikelen.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten