Lendahand

Corona Snelkrediet geeft snel uitsluitsel over BMKB-C

Corona Snelkrediet geeft snel uitsluitsel over BMKB-C

October heeft het Corona Snelkrediet ontwikkeld. Dit is een combinatie van de BMKB-C-regeling en de technologie van het financieringsplatform. Hiermee kan October nu in 24 uur duidelijkheid geven over de toekenning van de staatsgegarandeerde lening.

In september van dit jaar werd bekend dat October is geaccrediteerd voor de BMKB-C-regeling, wat betekent dat de overheid garant staat voor geselecteerde leningen tijdens de coronacrisis. Het financieringsplatform heeft dat nu ingezet om bedrijven op zoek naar financiering sneller uitsluitsel te geven.

4500 ondernemingen gebruikten BMKB-C

Toen het coronavirus uitbrak in maart heeft de overheid besloten de bestaande Borgstelling MKB-kredieten (BMKB) te verruimen, zodat bedrijven gefinancierd kunnen blijven. Deze verruiming van de BMKB gaat door het leven als BMKB-C. Dat is iets waar tot op heden ruim 4500 ondernemingen gebruik van hebben gemaakt. Hierbij is 883 miljoen euro aan krediet verstrekt.

Maar van dit krediet is tot nu toe slechts een heel klein deel verstrekt via crowdfundingplatforms en andere non-bancaire financiers. Met de introductie van het Corona Snelkrediet wil October dan ook de BMKB-C-regeling actief gaan inzetten.

Binnen 24 uur bindend voorstel

Met het Corona Snelkrediet kan een ondernemer binnen 24 uur een bindend voorstel ontvangen voor financieringen tot 200.000 euro mét garantstelling van de overheid. October zegt dit te kunnen leveren doordat het een aantal handelingen die horen bij de normale BMKB-C-kredietaanvraag heeft vervangen door technologie die het bezit.

Volgens Mannaerts gaat de snelheid niet ten koste van de kwaliteit. “Wij blijven, zoals altijd, in de kern gezonde bedrijven financieren, dat is een voorwaarde van de BMKB-C. Daarbij hoort ook een goed track record en persoonlijk commitment van de ondernemer.”

Snelheid niet ten koste van kwaliteit.

Staatssecretaris is positief

Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) heeft positief gereageerd op Corona Snelkrediet. “Juist in deze tijd is het ontzettend belangrijk dat ons midden- en kleinbedrijf over voldoende middelen kan blijven beschikken. Snel duidelijkheid krijgen over een aanvraag kan voor mkb’ers van cruciaal belang zijn. Daarom ben ik blij dat een fintechpartij zoals October de BMKB-C regeling op deze manier inzet en zorgt voor snelle uitsluitsel over de kredietaanvraag. Het zijn dit soort initiatieven die ons mkb nodig heeft.”

Dit soort initiatieven heeft ons mkb nodig.

Gerelateerde berichten