Geldvoorelkaar

Crowdfundingplatform haalt geld op voor zichzelf

Oneplanetcrowd, in ons land naar eigen zeggen het grootste crowdfundingplatform voor duurzame en maatschappelijke innovatie, is op haar eigen site een campagne gestart. Investeerders kunnen mede-eigenaar worden van het platform. In een campagne haalde Oneplanetcrowd de afgelopen weken al ruim een half miljoen euro op.

Die campagne was echter besloten, maar het succes ervan deed Oneplanetcrowd wel besluiten om deze ook open te zetten voor het grote publiek. Met het opgehaalde geld wil het crowdfundingplatform onder andere verder uitbreiden in Europa. Ook wil het haar actieve ‘crowd’ in zowel ons land als in Duitsland vergroten.

Crowdfunding is hip. Forbest wist een tijdje terug zelfs nog te melden dat er volgend jaar waarschijnlijk meer geld in deze industrie zal omgaan dan in venture capital! Maar crowdfunding draait niet alleen om geld, het is ook een middel voor ondernemers om zichtbaarheid te creëren en aan te tonen dat er interesse en draagvlak is voor hun product of dienst.

‘Een crowd bouwt een crowd’
Oneplanetcrowd, dat meer dan 16.000 actieve investeerders heeft, focust zich vooral op duurzame innovatie en denkt dat de campagne die het voert het ultieme bewijs is dat crowdfunding voor duurzame bedrijven werkt. “Oneplanetcrowd gelooft in het principe ‘een crowd bouwt een crowd’. Met crowdfunding haal je niet alleen geld binnen, maar ook ambassadeurs die op hun beurt weer nieuwe investeerders en ondernemers aantrekken”, zo zegt directeur Maarten de Jong. “Dat onze eigen crowd in grote getalen in ons platform heeft geïnvesteerd, getuigt van een sterk geloof in crowdfunding voor duurzame ondernemingen en vertrouwen in ons platform.” Sinds de start in 2012 werd via het platform 6 miljoen euro aan financiering opgehaald.

Iedereen die wil kan investeren tegen een rente van 7 procent en mede-eigenaar worden van Oneplanetcrowd. De campagne loopt van 8 oktober tot 8 december van dit jaar.

Gerelateerde berichten