Oneplanetcrowd overgenomen door Invesdor Group

Oneplanetcrowd overgenomen door Invesdor Group

Het Nederlandse crowdfunding-platform Oneplanetcrowd is overgenomen door de Finse Invesdor Group. Door de overname hebben de bedrijven samen meer dan 438 miljoen euro aan investeringen opgehaald. Voorlopig blijft Oneplanetcrowd onder eigen naam opereren.

Duurzame projecten

Het crowdfunding-platform Oneplanetcrowd richt zich op duurzame impact-investeringen. Bedrijven en projecten met een duurzaam doel kunnen via het platform financiering ophalen bij particuliere investeerders. Het platform biedt zowel rentedragende obligaties als risicokapitaal, gewoonlijk in de vorm van (converteerbare) leningen.

‘Oneplanetcrowd haalde onlangs de mijlpaal van €100 miljoen.’

In september liet het Nederlandse platform nog weten dat het de mijlpaal van 100 miljoen euro aan opgehaald kapitaal had behaald. Dit deed het met behulp van ruim 43.000 investeerders en 300 projecten, zoals equity-projecten voor Yoni, VanMoof en Fairphone. Op dit moment loopt de equity-campagne van NextKidney via Oneplanetcrowd.

Overname door Invesdor

Vandaag laat het crowdfunding-platform weten dat het is overgenomen door de Finse Invesdor Group. Invesdor werd in 2012 opgericht en is uitgegroeid tot een bekend financieringsplatform in Europa. Naar eigen zeggen heeft het meer dan 124.000 gebruikers, die samen ruim 320 miljoen euro geïnvesteerd hebben. Dit deden zij in 515 projecten.

‘Samen hebben de bedrijven ruim 170.000 actieve investeerders.’

Invesdor biedt equity-campagnes aan voor innoverende Europese bedrijven. Net als Oneplanetcrowd richt het zich op duurzame bedrijven. Samen hebben de bedrijven ruim 170.000 actieve investeerders, die in meer dan 800 projecten ruim 438 miljoen euro aan investeringen ophaalden.

Overname ingegeven door nieuwe regelgeving

Na de overname blijven de bedrijven opereren onder hun eigen handelsnamen. Volgens medeoprichter van Oneplanetcrowd, Maarten de Jong, werd de overname ingegeven door de nieuwe regelgeving voor crowdfunding-platforms. Samen kunnen de bedrijven sneller verder uitbouwen in Europa.

Pleuni

Pleuni

Pleuni Jacobs werkt sinds eind 2019 voor Investeerders.nl, waar ze zich vooral bezighoudt met nieuws- en achtergrondartikelen.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten